Twee werelddoelpunten Egmondia

EGMOND AAN ZEE - Egmondia is de nacompetitie uitstekend gestart. Met een 2-0 overwinning kunnen de Egmonders zich opmaken voor de volgende en alles beslissende wedstrijd oom lijfsbehoud in de derde klasse. Het kan zelfs zo zijn dat Egmondia na vandaag al veilig is, maar dat hangt af van een vergadering van de K.N.V.B. deze week. De nacompetitie is al vaak voor vele clubs een vraagteken. Men kan zich wel eens afvragen of de K.N.V.B. zelf wel weet hoe dit werkt.

Egmondia startte in de wedstrijd tegen Dynamo uit Ursem zeer scherp en liet aan de bezoekers duidelijk merken wat het wilde. Duidelijk was ook te merken dat twee jaar derde klasse voetbal in het voordeel van Egmondia werkte. In de 11 de minuut leek de openingstreffer te vallen. Uit een prima genomen corner van Jip van der Himst kopte Daan Groot schitterend en steenhard in. Echter zijn inzet werd op de doellijn gekeerd. In de dertiende minuut was het dan toch raak voor de "derpers" en opnieuw was er een hoofdrol weggelegd voor Jip van der Himst, die met een fantastischer pass Justin Recourt de diepte instuurde en deze haalde op het juiste moment verwoestend hard uit en liet de keeper Loek Immink volkomen kansloos 1-0. Egmondia bleef de regie van de wedstrijd houden en beloonde zich in de 21ste minuut met een tweede treffer. Dit keer was de eer aan Daan Groot, zijn schot was misschien nog wel harder dan het eerste doelpunt. Hij kogelde het leer via de onderkant van de lat binnen 2-0. Door dit schitterende doelpunt leken de bezoekers aangeslagen. Toch moest doelman Roy Broertjes vlak voor rust nog twee maal gestrekt naar de hoek om de aansluitingstreffer te voorkomen. Vooral het eerste schot hield hij er op miraculeuze wijze uit. Verwacht werd dat Dynamo na rust, met de wind in de rug het doel van Egmondia onder druk zou zetten. Zo ver lieten de blauwwitten het echter niet komen. Onder de voortreffelijke leiding van routinier Carlo Smit hield men de tegenstander ver van het doel af. Deze overwinning geeft het team het vertrouwen voor de eventuele wedstrijd van volgende week.