Bij PostaanZee voelen de mensen zich thuis.
Bij PostaanZee voelen de mensen zich thuis. (Foto: Joke Ningen)

Gastvrouwen en -heren van Postaanzee

EGMOND AAN ZEE - Ontmoetingscentrum Postaanzee startte drie jaar geleden en het is niet meer weg te denken. PostaanZee bevindt zich op een unieke locatie midden in Egmond aan Zee en heeft een warme, vriendelijke en open uitstraling en is zeer laagdrempelig. Mensen lopen makkelijk naar binnen. Het is een plek waar mensen zich thuis voelen en elkaar ontmoeten.

Postaanzee heeft een groot aanbod aan activiteiten die worden begeleid door vrijwilligers. Uitgangspunt is dat iedereen iets kan betekenen voor een ander. Door een activiteit aan te bieden of ondersteunende werkzaamheden, maar allemaal op basis van vrijwilligheid. Postaanzee bestaat dankzij de inzet van al die vrijwilligers. Gastvrouw of -heer zijn is een van die taken die wordt gedaan door hen.

InloopaanZee

Het ontmoetingscentrum is van maandag tot vrijdag open, met als vast onderdeel elke dag de activiteit InloopaanZee, wat dan ook letterlijk betekent: loop eens binnen bij Postaanzee.

De rol van de gastvrouw of -heer is een hele belangrijke; met een hartelijk welkom en een luisterend oor en de koffie of thee, voelt een ieder zich snel op zijn gemak. Even een praatje maken, is voor veel mensen zo belangrijk en kan een manier zijn om de dag te starten of door te komen. op de leestafel ligt elke dag de laatste edities van de krant en ook kan men er allerlei informatie vinden. Boeken meenemen is geen probleem en als Stijn er is, dan krijgt men daar een professionele advisering bij. Kortom: genoeg redenen om Postaanzee niet voorbij te lopen.

Voor koffie en thee wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Iedereen kan vanuit zijn hart een bijdrage geven, op een wijze die bij hen past en binnen de eigen mogelijkheden. Dit is het gedachtegoed dat past bij PostaanZee. Het ontmoetingscentrum bevindt zich aan de Voorstraat 82a, recht tegenover het busstation.

Iedereen welkom

Bij Postaanzee is iedereen welkom, kan meedoen in de samenleving en zorg dragen met en voor elkaar.