Unieke prestatie
Unieke prestatie (Foto: Cor Mooij)

Ongelooflijke prestatie Weijling

EGMOND AAN DEN HOEF - Een prestatie dat nog nooit vertoond is, vier maal Nederlands kampioen op de Masters NK Atletiek in Gouda, dat kan maar een vrouw in Nederland, Nicole Weijling-Dissel (51) en daarbij scoort zij ook nog een nieuw Nederlands record op de 5000 meter in een tijd van 17.57.34.

De wedstrijd begon vrijdag 17 mei met de 10.000 meter die zij in een gecombineerde race liep met dames en heren. Nicole won met overmacht, ook van de mannen, in een tijd van 38.08.31. "Doordat ik aan kop loop was het wel makkelijk voor mij om de rondjes bij te houden die ik nog moest afleggen, daarbij liep ik ook nog onder het schema van mijn trainer Frans Thuijs". Zaterdag stond de 1500 meter op het programma. Ook deze race wist Nicole te winnen in een tijd van 4.53.80 met een ruime voorsprong op Astrid van Velden die tweede werd in een tijd van 5.23.49.

Zondag moest zij twee races lopen," Een heftig weekend waarbij ik mij telkens weer moest opladen en goed voorbereiden op de wedstrijd". De eerste race was de 800 meter die zij won in een tijd van 2.29.62 om enkele uren later de 5000 meter te lopen in een gemengd veld. Ook hier veroverde ze de overwinning in een tijd van 17.57.34 wat een nieuw Nederlands record was. Het kostte haar wel meer moeite om dit record te verbreken omdat alle ogen op haar gericht waren en Nicole veel kopwerk moest doen. "Bij de huldiging op het podium stond men stil bij deze unieke prestatie van mij op vier afstanden Nederlands kampioen worden, dat was nog nooit gebeurd. Een luid applaus klonk er bij deze huldiging van alle atleten en omstanders en dat doet wel wat met je." Waar eindigt dit bij deze topatlete uit Egmond aan den Hoef. Het baanseizoen is nu geopend.

Tekst en foto's: Cor Mooij.