Egmondia vol strijd en passie

EGMOND AAN ZEE - Egmondia heeft de laatste thuiswedstrijd tegen Vrone in winst omgezet (2-1). Dit betekent echter nog niet dat het seizoen ten einde is, want door deze overwinning en de stand op de ranglijst blijven voor de Egmonders de nacompetitie over om zich te handhaven in de derde klasse. Voor de bezoekers uit Sint Pancras stond er niets meer op het spel. Toch begon Vrone zeer aanvallend aan de wedstrijd en werd Egmondia in de beginfase teruggedrukt. De openingsfase kenmerkte zich overigens als zeer rommelig. Van beide kanten was er weinig lijn in het spel te ontdekken. Grote kansen deden er zich in deze fase voor beide doelen ook niet voor. De score werd in de achttiende minuut door Justin Recourt geopend in het voordeel van de Egmonders, waarna Mats Stam vijf minuten later de score verdubbelde. Daarna was het spel wisselvallig, maar wel met strijd en passie. Dit ontlokte voorzitter Paul Kager na de wedstrijd de uitspraak, dat wanneer ons team het hele jaar met deze passie had gespeeld, (normaal het handelsmerk van de Derpers) dat het dan niet zo ver had hoeven komen om nacompetitie te moeten spelen. De slotfase was nog spannend door een aansluitingstreffer een kwartier voor tijd namens Vrone. Niet alleen een sterk keepende Roy Broertjes, maar ook een redding van Patrick Jaspers op de doellijn voorkwamen een gelijkspel. Tot man of the match werd Daan Groot uitgeroepen. Dit niet alleen op basis van deze wedstrijd, maar zeker ook door zijn positieve inbreng zowel voetballend als coachend naar zijn medespelers.