Vernieuwd therapeuticum Egelantier

BERGEN - Het bijzondere gebouw aan de Prinsesselaan te Bergen is een centrum geworden voor zowel antroposofische, reguliere en alternatieve therapieën. Samen werken alle therapeuten volgens het motto: Samen werken aan uw gezondheid.

Iedere therapeut zal vanuit zijn of haar eigen werkwijze mensen helpen vanuit dit streven. Bij de antroposofische therapeuten wordt met name gebruikgemaakt van de werkwijze Positieve Gezondheid. Zo wordt een diverser aanbod gegeven waarmee Egelantier hoopt meer mensen uit de omgeving te kunnen helpen.

Aart, voormalig bestuurslid van Stichting Egelantier, noemt dit een verrijking in de ontwikkeling van het therapeuticum. "Doordat er een verscheidenheid is aan mogelijkheden van therapieën, kunt u bij ons zowel terecht bij een psychiater, een mesoloog en een kunstzinnig therapeut." Naast de therapieën die worden gegeven, is er ook een consultatief huisarts en jeugdarts aanwezig. Zij kunnen vragen beantwoorden en mogelijk ook doorverwijzen naar één van de therapeuten in het gebouw. Om het gezondheidsprogramma van Egelantier te versterken worden er ook workshops aangeboden voor bijvoorbeeld hulp bij mantelzorg. Dit geeft Egelantier de mogelijkheid om iedere geïnteresseerde te kunnen helpen bij het vinden van een passende zorg bij waar hij of zij tegen aanloopt. Benieuwd wat voor therapieën en workshops er geboden worden? Kijk op www.therapeuticum-egelantier.nl voor meer informatie.


Infomiddag Therapeuticum Egelantier, zaterdag 28 september van 13.00 tot 16.00 uur. Prinsesselaan 52 Bergen.