Egmondia niet verder dan gelijkspel

EGMOND AAN ZEE - De grote vraag was hoe Egmondia zich zou hebben hersteld na de zware nederlaag van vorige week. Tegen S.V.A. zou er een goed resultaat moeten worden behaald om iets van het geschonden blazoen te herstellen. De eerste 20 minuten van de wedstrijd waren niet van hoog niveau. Slordig balverlies van beide kanten zorgden voor een niet al te aantrekkelijk schouwspel. Na wat kleine kansjes aan beide zijden leken de bezoekers in de 25ste minuut aan de leiding te komen. Na een goed combinatie, kwam de spits na twee man inclusief keeper Roy Broertjes te hebben uitgekapt, in kansrijke positie en leek zijn inzet in het doel te verdwijnen. Maar de voortreffelijke reagerende Dennis Blaauboer wist de bal van de doellijn af te halen.

Dennis speelde een hele sterke wedstrijd en het was voor hem en voor Egmondia jammer dat hij na een elleboogstoot het veld moest verlaten. De omzetting van Jos Mouwes om Tico Tervoort naar de laatste lijn en Marc Min als middenvelder in te brengen pakte goed uit. Hierdoor kreeg Egmondia iets meer grip op de wedstrijd.

Initiatief

Nadat de ruststand 0-0 was, greep Egmondia meteen na rust het initiatief. Dit werd in de eerste minuut al bijna beloond met de openingstreffer. Na een goede aanval schoot Daan Groot van dichtbij in, maar met de voet wist de keeper een treffer te voorkomen. Na een minuut of 6 was het toch raak toen na een prima één twee combinatie tussen Daan groot en Justin Recourt de bal bij de Egmondia spits kwam en deze de keeper met een bekeken bal kansloos liet.

Doordrukken

Op dat moment hadden de blauwwitten eigenlijk moeten doordrukken en de wedstrijd naar zich toe hadden moeten trekken. Helaas zat het de "derpers "in de 60 minuut niet echt mee. Toen een van grote afstand genomen vrije trap via de onderkant lat en de rug van Roy broertjes in het doel terecht kwam.

Tegenvaller

Toch herstelde Egmondia zich van deze tegenvaller en bleef het goed meevoetballen. Tegenstander S.V.A. dat nog voor de derde periode voetbalde wilde ook de overwinning mee naar huis nemen. Maar zo ver liet Egmondia het niet komen en moesten beide ploegen met een gelijkspel genoegen nemen. Met dit zwaar bevochte punt schiet Egmondia niet veel op, maar misschien geeft het, het nodige vertrouwen voor het verdere verloop van de competitie.