Femke Mossinkoff baart opzien

REGIO - Femke Mossinkoff heeft in een opzienbarend optreden op Sportcomplex de Cloppenburgh in haar woonplaats Akersloot, de all-over zege gepakt door alle mannen achter zich te laten in de wekelijkse donderdagavond strijd om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup.

Egmonders Dirk Dekker en Chris Kemp eindigen bij de top 3

Vooraf was het niet te verwachten dat Femke Mossinkoff al na het pas afgesloten schaatsseizoen hoge ogen zou gaan gooien in dit gewoonlijk mannengebeuren.

Zo fel

Maar niets was minder waar: zo fel als zij altijd al is, nam zij resoluut het heft in handen en trok zij zich niets aan van de aan de start verschenen mannen en sloeg al in de eerste ronde een aanzienlijk gat om deze gedurende de rit verder uit te bouwen.

Zicht houden

Alleen waren Wilfred Knegt en Wesley Hollenberg, beiden uit Uitgeest, van de mannen, die altijd het koersverloop bepalen, in staat nog een beetje zicht te houden op Femke Mossinkoff, maar ook niet meer dan dat.

Insiders

Femke Mossinkoff, zou het volgens insiders, als zij haar zinnen erop gaat zetten, ook kunnen slagen in de wielrensport, maar vooralsnog kiest zij voor de schaatssport.

Egmond aan Zee

Wesley Hollenberg moest helaas halverwege wegens pech, voorafgegaan door een eenzijdige valpartij, de koers verlaten. Uitslag: vrouwen 1. Femke Mossinkoff Akersloot Uitslag: mannen 1. Wilfred Knegt Uitgeest 2. Dirk Dekker Egmond aan Zee 3. Chris Kemp Egmond aan den Hoef 4. Piet Veldt Akersloot 5. Robin van Halem Heiloo.

Meer weten? Kijk op http://www.kpbiking.nl.