Start BoekStart in kinderdagverblijf 't Jozefslot in Egmond

EGMOND AAN DEN HOEF - De feestelijke aftrap van BoekStart vond dinsdag 17 september plaats (om 08.30 uur) in Egmond aan den Hoef.

Kinderen onthulden samen met de burgemeester een boekenkast met prachtige boekjes

BoekStart vindt plaats in de Kinderopvang 't Jozefslot (onderdeel van Jozef Kindercentrum van Stichting Blosse). Bibliotheek Kennemerwaard en Blosse ondertekenden dan de contracten voor een structurele samenwerking voor BoekStart in Egmond.

Burgemeester

Burgemeester Hetty Hafkamp verricht tijdens de feestelijke aftrap de openingshandeling. Nadat de contracten door vertegenwoordigers van de instellingen waren getekend, mochten de kinderen samen met de burgemeester een boekenkast met prachtige boekjes onthullen.

Lijn doorgezet

Consulenten van Bibliotheek Kennemerwaard zijn al actief op basisscholen in Egmond op het gebied van taal- en leesbevordering en mediawijsheid. Deze lijn wordt nu ook doorgezet op kinderdagverblijven en peuterspeelzalen. Consulenten van Bibliotheek Kennemerwaard ondersteunen pedagogische medewerkers van de kinderdagverblijven op het gebied van taal- en andere leesbevorderingsactiviteiten.

Dit is mede mogelijk gemaakt door subsidie van de gemeente Bergen.