Bijzondere filmvoorstelling over Egmond-Binnen

EGMOND-BINNEN - Filmmaker Hans van Denzen gaat op 20 oktober een deel van zijn grote hoeveelheid momenten over bijzondere gebeurtenissen in Egmond-Binnen vertonen. De voorstelling vindt plaats in de Schulp. Het programma vangt aan met sluiten van de kerk te Rinnegom in 1964, de vreugde op dat moment omdat de nieuwe kerk te Egmond-Binnen de inwoners van het verloste van de veelvuldige tocht naar Rinnegom.

Het programma vangt aan met sluiten van de kerk te Rinnegom in 1964

Deze toen nieuwe kerk is inmiddels, nu tot verdriet van velen, na 55 jaar ook gesloten, ook daarvan enige beelden. We vervolgen met een buurtfeest op de Krijt en omgeving in 2000. De totale verandering van de Brink, het ontstaan na de monumentale bank en uiteraard de velen die eraan hebben meegewerkt, ook uiteraard veel beelden over Egmond op z'n kop. Kortom te veel om op te noemen.

Programma

Hoe het gehele programma er uit gaat zien is nog niet helemaal duidelijk maar dat het bij menig kijker zeer vele herinneringen op zal halen moge duidelijk zijn. Om de kosten te drukken, we moeten toch ook de Schulp huren, wordt een kleine bijdrage van twee euro per bezoeker gevraagd. Tijdens de pauze of na de voorstelling is er de mogelijkheid om een deel of meer van de voorstelling op dvd te bestellen, de prijs ervan horen de bezoekers op de middag zelf.

Zaal open

''De zaal gaat open om 14.00 uur en de voorstelling vangt aan om 14.30 uur. Wij hopen op een grote belangstelling,'' zeggen de organisatoren Hans van Denzen en Jaap Kramer.