Stijn Vrasdonk maakte rentree in basiself.
Stijn Vrasdonk maakte rentree in basiself. (Foto: archief C.M. Lageveen)

VV Bergen pakt verrassend koppositie

BERGEN - Bergen heeft tot verbazing van iedereen en zeker ook zichzelf de koppositie heroverd in de derde klasse B. De ploeg van trainer Djordi Hopman won zelf van SVA, terwijl het duidelijk bijltjesdag was aan de kop van het klassement en Bergen van de vierde naar de eerste plek steeg.

door Peter Staadegaard

SVA was de ploeg waartegen Bergen het afgelopen seizoen maar liefst dertien tegengoals incasseerde (uit werd het 8-3, thuis 0-5). Hopman had met deze cijfers in het achterhoofd gekozen voor een defensieve basisopstelling die op vier plaatsen afweek van de basiself die Egmondia versloeg.

Stijn Vrasdonk

Bergen begon goed aan de wedstrijd en na vijf minuten moest SVA-keeper Max Boon al handelend optreden na een inzet van Stijn Vrasdonk. Ook hierna kreeg Bergen nog goede kansen op de openingstreffer maar het vizier stond duidelijk niet op scherp. SVA, dat dit seizoen nog geen competitieduel had gewonnen, creƫerde weinig en Bergen-keeper Nick Dekker hoefde nauwelijks in actie te komen. Een scrimmage voor het doel van SVA zorgde nog voor een hachelijk moment maar de ploeg uit Assendelft overleefde ook deze kansenregen. De kleedkamer werd met een 0-0 stand opgezocht, waarbij men zich bij Bergen wel enige keren achter de oren gekrabd zal hebben om zich af te vragen hoe de bal in het netje gewerkt moest worden.

Meer grip en balbezit

Een ongewijzigd Bergen verscheen aan de aftrap van de tweede helft. SVA leek wat beter in de wedstrijd te komen. De ploeg uit Assendelft kreeg meer grip en balbezit maar de snelle vleugelspitsen konden niet doordrukken. Ruim tien minuten voor tijd speelde Djara Grootenhuis zich vrij en zette de bal goed voor. Bart Oldendoom kon vervolgens inkoppen en de voor Bergen bevrijdende 1-0 aantekenen. In de slotfase bereikte een inworp van Job Wokke de vrijstaande Oldenboom die na wat kap- en draaiwerk de bal diagonaal inschoot en hiermee de wedstrijd besliste (2-0).

Overwinning

Door deze overwinning steeg Bergen naar de koppositie. Komende zondag is Bergen vrij en worden de nog in te halen wedstrijden gespeeld. Theoretisch heeft Bergen nog kans op de periodetitel maar dan moeten er veel drietjes op de totoformulieren verschijnen. Het debuutjaar in de derde klasse heeft het afgelopen seizoen in ieder geval veel leermomenten opgeleverd waarmee men dit jaar stevig aan de slag is gegaan. Een van die leermomenten is dat iedere ploeg in het seizoen een mindere periode kent. Ook zelf zal men dit ongetwijfeld weer mee gaan maken. Op dit moment is genieten van de koppositie zeker even aan de orde. Op 24 november gaat Bergen op bezoek bij Beemster.