MoonUnit
MoonUnit (Foto: aangeleverd)

Gebalde energie van Moon Unit in Taverne

BERGEN - De Alkmaarse band MoonUnit gaat als een raket. Ze hebben hun eerste single 'Jeanny' uit en er liggen nog tientallen toffe tracks op de plank. De driemansformatie, ontstaan in 2015, is vernoemd naar de dochter van Frank Zappa. Want... Kom op, wie noemt zijn kind nou MoonUnit?!

De Alkmaarse Courant omschreef de band aan de hand van een optreden op Alkmaars Eigenste Festival als 'Rock 'n roll die als gebalde energie van het podium stuitert'. De energieke muziek, geïnspireerd op die van The Police, Arctic Monkeys, Loïs Lane, MuteMath en Kings of Leon kleurt buiten de lijntjes, is doordrenkt met passie en zal je zeker niet laten stilstaan. Aanvang 21.00 uur, vrij entree.

Vrijdag 15 november draaien de hongerige jonge dj's Freek Liefhebber en Jaap Jan Leijen NU-disco en new house! Vrij entree van 22.00 tot 02.00 uur. Zaterdag 16 november komt de Duitse band The Big Swamp. The Southeast of the United States, Cradle of the Blues. De bars en de pakken uit de vijftiger jaren vol van zweet en een muggenzwangere hemel in de nacht. De muziek van deze vier mannen is down to earth, opzwepend en origineel en valt in het idioom van de Delta Blues, Southern Rock en Swamp Rock. En dat gebracht door doorleefde Duitsers. Aanvang 21.00 uur, vrij entree. Zondag 17 november ruim baan voor Gruv On Tha Ruv. Funky en virtuoos. Stilstaan is geen optie. Steven de Geus (zang), Frank Bilsen (toetsen), Leon van Etten (drums) en Jay Tee Teterissa (bas) spelen onweerstaanbare groovy covers van Blackstreet, John Mayer, The Police, Bob Marley, Bill Withers, Marvin Gaye en nog meer. Aanvang 17.00 uur, gratis entree.

Café De Taverne is te vinden aan de Karel de Grotelaan 1 in Bergen. Kijk ook eens op www.tavernebergen.nl.

Steven de Gues
The Big Swamp