Agnes aan het werk.
Agnes aan het werk. (Foto: Aangeleverd)

Agnes Deen exposeert in Sluistuinen

BERGEN - Agnes Deen woont en werkt in de Zuidoostbeemster. Tot voor kort was zij werkzaam in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Daarnaast werkt zij al jaren als beeldend kunstenaar.

Zij werkt met verschillende materialen. (acryl, pastel, inkt, collage, op doek, op papier of paneel). Een steeds terugkerend thema in haar werk zijn 'de elementen van de natuur'. Het is niet altijd realistisch, vaak figuratief of lyrisch expressief.

Uitgaande van een schets, onderwerp of opdracht, laat zij het proces gebeuren en past zij telkens aan, wat nodig is. De kleuren, vormen, technieken of gebruik van verschillende materialen, bepalen de compositie. Dit is een interessant proces. Kleuren en vormen worden waardevolle elementen. Zij probeert dit uiteindelijk tot een harmonisch geheel te componeren en te verbinden. Je kunt jezelf de vraag stellen: 'moet de beleving en herkenning van de realiteit, belangrijker zijn dan de beleving van materiaal, techniek, vorm, lijn en kleur?' Dit is altijd weer een uitdaging.

Sluistuinen, (hier zijn verschillende bedrijven en ateliers, als zelfstandige ondernemingen gevestigd), Oude Helderseweg 85B in Alkmaar.