Afbeelding
(Foto: )

Bij Filmhuis Schoorl in dorpshuis De Blinkerd aan de Heereweg 150 worden vrijdag 18 oktober twee films vertoond.

Om 15.00 uur draait de natuurdocumentaire 'Tijd en tij' van Marleen van der Werf, de Bergense filmmaakster die zelf ook aanwezig is om over haar werk te vertellen. In 'Tijd en tij' volgt ze de getijden en de wind langs de Noordzeekust. We observeren de kustnatuur, ontdaan van elk spektakel. Het resultaat is een onconventioneel en verstillend portret van het Nederlandse kustlandschap. Deze film wordt aangeboden door Bibliotheek Bergen. De toegang is gratis.

'Tijd en tij'

'Capharneüm'

Om 20.00 uur kan gekeken worden naar 'Capharnaüm', een Libanees/Amerikaans drama uit 2018 van Nadine Labaki. In de rechtbank staat Zain, een 12-jarige jongen, voor de rechter, die hem vraagt waarom hij zijn ouders aanklaagt. 'Omdat ze me op de wereld hebben gezet', antwoordt Zain, die zijn dagen slijt in de straten van Beiroet. Als oudste kind moet hij helpen zijn familie te onderhouden. Het met prijzen overladen 'Capharnaum' is een indringend portret over ouderschap en het overleven in de armste wijken van Libanon, verteld door de ogen van een kind. De cast bestaat uit voor het overgrote deel uit onervaren acteurs. Kaarten voor deze film kosten € 10,- (€ 7,50 voor bezoekers onder de achttien jaar).

Tickets reserveren? Ga naar www.filmhuisschoorl.nl of koop een kaartje aan de kassa voor de voorstelling. De voorstellingen hebben geen pauze; een toegangskaart geeft tevens recht op een consumptie na afloop van de filmvoorstelling.