Afbeelding
(Foto: )

Paddenstoelenwandeling voor het gezin

SCHOORL - Kom heerlijk uitwaaien tijdens een herfstwandeling in de Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer. In geuren en kleuren vertelt de

Schoorlse Duinengids wat dit gebied zo bijzonder maakt. Zo komen er ruim 800 soorten paddenstoelen voor. Door het kalkarme zand zijn er in de herfst zeer bijzondere soorten te zien.

Meer weten over paddenstoelen? Wandel dan donderdag 17 en 24 en zondag 27 oktober mee met de gids. De wandeling is circa drie kilometer lang en start om 10.30 uur bij Buitencentrum Schoorlse Duinen. Deelnemen kost € 6,50 per persoon (vanaf 7 jaar). Honden zijn niet toegestaan. De wandeling is minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Of er veel paddenstoelen te zien zijn, hangt af van de weersomstandigheden; niet te warm en vooral vochtigheid in de dagen voorafgaand aan de wandeling geven de beste resultaten.

Aanmelden is noodzakelijk en kan online via www.staatsbosbeheer.nl/paddenstoelengezinschoorl. Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1, Schoorl. Maandag tot en met zondag open van 10.00 tot 17.00 uur. Toegang is gratis, betaald parkeren van 10.00 tot 19.00 uur.