Afbeelding
(Foto: Peter van Bergen Henegouwen)

KinderMuziekFestival groot feest voor kinderen van nul tot honderd

BERGEN AAN ZEE - Weleens in een limonaderestaurant geweest dat wordt gerund door kinderen? Of op een festival in de duinen waarin het hele gezin heerlijk kan verdwalen? Nee? Dan wordt het tijd om eens langs te komen op het Kindermuziekfestival in Bergen aan Zee.

Magische speeltuin vol muziek, theater en workshops

Het landgoed van Huize Glory wordt zaterdag 6 en zondag 7 juli omgetoverd tot een magische speeltuin vol muziek, theater en workshops waar mensen van 3 tot 100 jaar oud ontzettend gelukkig van worden.

Professionele muzikanten

Het festival programmeert naast professionele muzikanten met een focus op het jonge publiek, ook bands, ensembles en artiesten die normaal gesproken het volwassen publiek bedienen en hun optreden voor deze gelegenheid vertalen naar de jeugdige KinderMuziekFestival-bezoekers.

Het KinderMuziekFestival is een initiatief van Stichting Kindermuziek Nederland. De stichting zet zich in voor het bevorderen van de ontwikkeling van professionele muziek met kwaliteit voor de jeugd in de breedste zin van het woord.

Warme broodjes

Dat het Kindermuziekfestival in de smaak valt bij de kleine mens en hun vaders en moeders is in de voorgaande drie edities wel gebleken. Niet alleen omdat de kaartjes als warme broodjes over de toonbank vlogen, maar vooral door het enthousiasme van de bezoekers.

Grootste compliment

"We zien steeds meer ouders van kinderen terugkomen met de vraag of ze iets voor ons kunnen betekenen als vrijwilliger", vertelt medeoprichter Maya Link. "Dat is toch wel het grootste compliment dat je als organisator kunt krijgen. Kinderen vertalen de hoofdrol op dit festival, maar ouders moeten er net zo veel van kunnen genieten. Dat lukt ons goed en volgens mij is dat best uniek."

Festivallen met natuurrijk uitzicht

Het succes zorgt bij Maya's ouders Herman en Rita voor een bijna onstilbare honger naar mooier en beter. Het heeft er niet alleen toe geleid dat het vanaf dit jaar een tweedaags evenement is in Bergen, maar ook dat de festivallocatie van Museum Kranenburgh in Bergen is verplaatst naar Huize Glory. Dé plek in de duinen.

Rita Iny: "We willen ons publiek opnieuw verrassen door ze een nog mooiere locatie te laten ontdekken. Eentje met geheimzinnige bospaden, een duinpodium en uitzicht op zee."

Tickets

Er zijn nog luie Luipaarden tickets te koop à € 15,-; aan de deur kosten ze € 17,50.

Alle informatie is te vinden op www.kindermuziekfestival.nl.

Afbeelding
Afbeelding