Animatie: hoe werkt Zeikrijk?
Animatie: hoe werkt Zeikrijk? (Foto: Aangeleverd)

'Jouw gezeik is onze praktijk'

REGIO - Hoe kunnen jongeren worden bereikt en geënthousiasmeerd voor het werk van het hoogheemraadschap? Hoe brengt het hoogheemraadschap met een serieuze knipoog zijn werk bij deze doelgroep onder de aandacht? Zeikrijk is het antwoord; een plaskruis met een boodschap. Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier lanceert Zeikrijk zaterdag 22 juni tijdens de open dag bij rioolwaterzuivering Geestmerambacht in Warmenhuizen.

Open dag rioolwaterzuivering Geestmerambacht

Iedereen moet plassen en één van de kerntaken van de waterschappen is het zuiveren van afvalwater, daar ligt de verbinding. Zeikrijk is ontstaan vanuit de behoefte om jongeren te bereiken. Jongeren zijn de toekomst, ook voor de waterschappen! Met het plaskruis van Zeikrijk communiceert het hoogheemraadschap via beeldschermpjes op een ludieke manier naar jongeren wie er zorgt voor schoon water en dat dit geen vanzelfsprekendheid is. Het hoogheemraadschap zoekt de doelgroep op bij festivals en sportevenementen en plaatst een demoversie van Zeikrijk bij (stage)beurzen en open dagen. De pilotfase gaat van start tijdens de open dag bij rioolwaterzuivering Geestmerambacht, zaterdag 22 juni. De komende maanden wordt Zeikrijk getest bij verschillende events. Bij gebleken succes wordt gekeken naar de mogelijkheid tot het ontwikkelen van een tweede plaskruis voor heren en een dixie voor vrouwen.

Benieuwd naar wat Zeikrijk inhoudt? Neem tijdens de open dag zaterdag 22 juni plaats op het Zeikrijk en een aansprekende videoboodschap start. Ook vrouwen zijn welkom, want het zeiken gebeurt die dag niet echt.

Lukt het niet om te komen? Kijk dan op www.zeikrijk.nl of ontdek Zeikrijk de komende maanden tijdens een evenement in de buurt.