'Fun on the beach'.
'Fun on the beach'. (Foto: Aangeleverd)

Sporten op het Bergense strand

BERGEN - Tijdens de zomervakantie organiseert de Buurtsportcoach van de gemeente Bergen, Egmond en Schoorl in samenwerking met Jongerenwerk Bergen het populaire sportevenement voor de jeugd: Beachfun op het strand. Speciaal voor alle kinderen van zes tot en met twaalf jaar worden op twee verschillende middagen in de vakantie diverse sportactiviteiten georganiseerd op het strand van Egmond aan Zee en Camperduin. Inschrijven is mogelijk via www.hollandsportbv.nl/zomervakantie-activiteiten-bergen

De eerste Beachfun-middag is maandag 15 juli in Egmond aan Zee bij afgang Zuid, naast strandpaviljoen De Zilvermeeuw. De tweede Beachfun-middag wordt maandag 22 juli georganiseerd in Camperduin, bij de lagune. Beide programma's starten om 13.00 uur en duren tot 16.00 uur. De begeleiding is in handen van ervaren instructeurs, jongerenwerkers en trainers van lokale sportaanbieders. Zij dagen de jeugd uit om mee te doen aan verschillende sporten als beachtennis, Zumba, bootcamp, speurtocht, powerkiten (vanaf tien jaar) en suppen (voor kinderen met A+B diploma). Het programma is op beide Beachdagen anders. Dit betekent dat kinderen zowel de eerste als de tweede middag mee kunnen doen. "Het mooie aan Beachfun is dat een kind ook kennis kan maken met wat minder voor de hand liggende sporten. Misschien is een kind uiteindelijk zelfs zo enthousiast dat het besluit om een bepaalde sport vaker te gaan beoefenen!" aldus Kraakman.

De deelnamekosten bedragen € 4,- per middag, aanmelden kan tot 5 juli via www.hollandsportbv.nl/zomervakantie-activiteiten-bergen.