Juna gaf zonder schroom een presentatie.
Juna gaf zonder schroom een presentatie. (Foto: Aangeleverd)

Zelfvertrouwen en leren presenteren

BERGEN - Jezelf goed presenteren is een vaardigheid die leerlingen van PCC Bergen vanaf de eerste schooldag oefenen. Brugklasleerling Juna (12 jaar, Schoorl) gaf zonder enige schroom een presentatie voor een aula vol basisscholieren: "Ik heb verteld over onze muzieklessen. We krijgen nu pianolessen en na de kerstvakantie starten de gitaarlessen. We hebben ook een schoolband, waarin ik meespeel."

Scholieren PCC Bergen oefenen met voor een groep staan

Presenteren gaat haar makkelijk af, mede dankzij de aandacht die op PCC Bergen aan die vaardigheid wordt besteed.

Oefenen voor eigen klas

Directeur Kees Koning licht toe: "In de sportklas, waar 92 procent van onze leerlingen voor heeft gekozen, maken leerlingen niet alleen kennis met nieuwe sporten, maar ze leren ook voor een groep staan, instructie geven en zelfstandig een sportactiviteit leiden. Ieder lesvak heeft zijn momenten om te leren presenteren. Zelfvertrouwen is belangrijk, dus als een leerling het eng vindt, mag natuurlijk eerst in de eigen klas worden geoefend."

Schoolband

Juna treedt binnenkort voor het eerst op met de schoolband: "Daar heb ik heel veel zin. Als ik er sta vind ik het vast wel een beetje eng, maar als ik eenmaal bezig ben, zit ik er helemaal in!"

Kijk ook eens op www.pcc.nu/bergen