'Uilenbal'
'Uilenbal' (Foto: aangeleverd)

Bij Filmhuis Schoorl in De Blinkerd zijn in de maand december alle voorstellingen op woensdag. Woensdag 11 december draaien de volgende twee films.

Om 16.00 uur is de openingsfilm van Cinekid 2016 te zien, 'Uilebal'. Meral is acht jaar en is net naar een nieuwe flat verhuisd. Ze wil graag met de kinderen uit haar nieuwe buurt spelen maar het maken van nieuwe vrienden valt niet mee. Dan vindt ze in haar slaapkamer een muis, die ze Piepiep noemt. Als haar ouders het beestje ontdekken kopen ze gif en muizenvallen. Meral neemt Piepiep daarom ter bescherming mee op schoolkamp. Dan gebeurt er van alles waarbij Meral vrienden maakt en ontdekt hoe belangrijk vriendschap kan zijn. Heerlijke vrolijke film met leuke liedjes voor jonge kinderen. Verfrissend en opgewekt. 'Uilenbal' werd grotendeels opgenomen in de Schoorlse duinen.

'Uilenbal'

'Das schweigende Klassenzimmer'

Om 20.00 uur draait 'Das schweigende Klassenzimmer'. Deze maand is het dertig jaar geleden dat de Berlijnse Muur viel, het symbool voor de scheiding tussen West- en Oost-Duitsland. Het is 1956 als de twee Oost-Duitse scholieren Kurt en Theo stiekem naar de bioscoop in West-Berlijn gaan en daar schokkende beelden zien over de Hongaarse Opstand in Boedapest. Weer thuisgekomen stellen ze hun klasgenoten voor om tijdens de les twee minuten stilte in acht te nemen uit solidariteit met de slachtoffers in Hongarije. Een klein gebaar met grote gevolgen! Zo dreigen de leerlingen uitgesloten te worden van de eindexamens en als de autoriteiten hun actie ook nog eens bestempelen als een contra revolutionaire daad, worden de onderlinge relaties tussen de klasgenoten danig op de proef gesteld. 'Das schweigende Klassenzimmer' is een onthutsende film, die gebaseerd is op een waargebeurd verhaal.

'Das schweigende Klassenzimmer': onthutsend en waargebeurd

Meer weten?

Reserveren? Kaarten a €10 (€ 7,50 onder de 18 jaar). De jeugdvoorstellingen hebben deze maand een toegangsprijs van 4 euro voor kinderen en volwassenen (exclusief consumptie). Kaarten kunnen besteld worden op www.filmhuisschoorl.nl of aan de kassa voor de voorstelling (de zaal is open een uur voor de voorstelling). De film wordt vertoond zonder pauze, een toegangskaart geeft tevens recht op een consumptie na afloop van de filmvoorstelling (dit geldt dus niet voor de jeugdvoorstellingen in december)

'Das Schweigende Klassenzimmer'