Lars Kraakman scoorde fraaie gelijkmaker.
Lars Kraakman scoorde fraaie gelijkmaker. (Foto: C.M. Lageveen)

Bergen doorbreekt zegereeks Limmen

BERGEN - Bergen heeft aan de uitwedstrijd tegen Limmen een punt overgehouden. Onder moeilijke omstandigheden (er stond een flinke bries dwars over het veld) probeerden beide ploegen er het beste van te maken, maar men kwam niet tot een aanvaardbaar niveau. Na een vroege achterstand wist Bergen na ruim een half uur langszij te komen. In de tweede helft waren er nog wel wat mogelijkheden, maar uiteindelijk bleef het 1-1.

door Peter Staadegaard

Tegenstander Limmen was na een matige start aardig op gang gekomen en had de laatste vier competitiewedstrijden gewonnen waardoor men een punt meer dan Bergen had verzameld. Na het gelijke spel tegen Beemster en de nederlaag tegen Saenden was het voor Bergen wel weer eens tijd om de beide punten te pakken. Dat dit niet makkelijk zou worden was wel duidelijk. Bergentrainer Hopman miste aanvoerder Stijn Vrasdonk door een schorsing. Hiernaast waren er nog wat blessures die het er allemaal niet eenvoudiger op maakten. Op het middenveld was Thom Smit geposteerd als vervanger van captain Stijn Vrasdonk. Meevaller was dat Twan Schouten, nadat hij vorige week met een blessure uit was gevallen, zichzelf voor deze wedstrijd weer fit had verklaard.

Stevige wind

De omstandigheden om te voetballen waren niet bepaald ideaal te noemen. De stevige wind vormde een factor waarmee danig rekening gehouden moest worden. Dit was duidelijk op het veld te zien want met name Bergen had weer veel moeite om de beginfase goed door te komen terwijl Limmen duidelijk een betere start kende. Al na vijf minuten kwam de thuisclub op voorsprong toen een afvallende bal door Rens Min op de slof werd genomen en voor Bergenkeeper Nick Dekker niet te keren was. Ook na deze treffer duurde het nog wel even voordat Bergen wat beter in de wedstrijd kwam. Gebrek aan zuiverheid zorgde ervoor dat de roodhemden niet echt door konden komen richting het doel van Limmendoelman Randy Scheerman.

Stikstofuitstoot

In het tweede deel van de eerste helft leek het erop dat Bergen ook wat beter in de wedstrijd kwam zonder tot grootse daden te komen. Het terugdringen van het vele balverlies zou bij Bergen een net zo hoge prioriteit mogen hebben als het terugdringen van de stikstofuitstoot op landelijk niveau. Het was soms tenenkrommend hoe makkelijk vrije ballen werden ingeleverd wat bij tegenstander Limmen ook veelvuldig gebeurde. Na ruim een half uur mocht Tim Bloetjes een vrije trap nemen. Deze vrije trap werd door Lars Kraakman fraai op de slof genomen en betekende de gelijkmaker voor Bergen (1-1). Vlak voor rust overleefde Bergen nog een flinke scrimmage voor de goal van keeper Nick Dekker waardoor de ploegen met een 1-1 ruststand de kleedkamer opzochten.

Brutaler

Dennis Visscher was voor rust wat ongelukkig op zijn hoofd gevallen waardoor hij vervangen moest worden door Maurice Dekker. Bergen leek wat brutaler te worden, maar om van een offensief te spreken gaat veel te ver omdat de slordigheid overheerste. Limmen probeerde wat meer het hele veld te benutten maar ook de gastheren hadden het vizier niet echt op scherp staan. Beide teams kregen wel wat mogelijkheden, maar het waren bepaald geen megakansen. Vlak voor tijd ging Noah Robles nog wel alleen op Limmendoelman Scheerman af, maar met steun van een van zijn ploeggenoten werd verhinderd dat Bergen de volle winst zou pakken. Na enkele minuten blessuretijd vond ook de goed leidende scheidsrechter Van Lith het welletjes waardoor beide teams een punt aan deze wedstrijd overhielden.

Zondag 15 december staat de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop op het programma. Tegenstander is dan Ilpendam.