Gezellig samen broodjes bakken, uiteraard onder toeziend oog van de plaatselijke brandweer. Want veiligheid staat voorop!
Gezellig samen broodjes bakken, uiteraard onder toeziend oog van de plaatselijke brandweer. Want veiligheid staat voorop! (Foto: aangeleverd)

Buikschuiven, survival en stoepkrijten tijdens Buitenspeeldag Schoorl

SCHOORL - De voorbereidingen voor de Buitenspeeldag van Schoorl zijn in volle gang. Een enthousiaste groep vrijwilligers is bezig om alles te regelen. De activiteiten zijn weer gevarieerd, zodat er voor zowel de kleine kinderen als de wat ouderen genoeg te doen is. Zoals de voorgaande jaren kunnen er dit jaar ook weer slootdiertjes worden gevangen, er is een springkussen en survivalbaan, buikschuiven, grote bellenblaas, water spuiten met de brandweer, schminken, stoepkrijten en diverse andere spelletjes.

Feest wordt afgesloten met modderrace en broodjes bakken

Nieuw dit jaar is de survivalles die door Egon Bloem van Boskinderen wordt verzorgd. Hij zal de kinderen de hele middag de gelegenheid geven om te leren over (over)leven in de natuur. De middag sluit af met een modderrace en broodjes bakken - onder toeziend oog van de brandweer - op het veld tegenover de Esdoornweg.

IJsjes

"Wat we heel erg leuk vinden is dat ijssalon Pinoccio uit Schoorl met een ijskar op het evenement zal staan", meldt de organisatie. "De hele opbrengst van alle verkochte ijsjes komt ten goede aan stichting KiKa, die fondsen werft om onderzoek te doen naar kinderkanker. En de ijsjes zijn natuurlijk niet alleen voor de kinderen; ook alle ouders, grootouders en buurtgenoten zijn van harte welkom om een ijsje te komen eten. De Buitenspeeldag is immers een jaarlijks evenement voor en door Schoorl."

Sponsors

Dat het evenement leeft blijkt uit de vele sponsors die zich aangemeld hebben. De ondernemers van Schoorl dragen op verschillende manieren hun steentje bij: van het deeg voor het broodjes bakken tot een versnapering voor alle vrijwilligers. Weer anderen geven een financiƫle bijdrage. "Fantastisch hoe we dat ook dit jaar weer met z'n allen van de grond krijgen. We hopen jullie allemaal te zien op woensdag 12 juni tussen 13.30 en 18.00 uur."

Ondernemers bedankt!

De organisatie van de Buitenspeeldag wil graag de volgende sponsors bedanken voor hun hulp en ondersteuning: Bakker Mol, Bakker Verhuizingen&Opslag, Baby Patta, Pinoccio, Brandweer Schoorl, OBS Teun de Jager, Stichting Welzijn Bergen, Gemeente Bergen, Breen, Kluswijs, Ekoplaza, Kampeerterrein Buitenduin en diverse omwonenden en uiteraard alle vrijwilligers. "Zonder hun hulp zou het allemaal niet mogelijk zijn."

Facebook

Meer weten? Kijk dan op de Facebookpagina BuitenspeeldagSchoorl. Als vrijwilliger een handje meehelpen? Mail dan naar buitenspeeldagschoorl@gmail.com.

Slootdiertjes vangen: spannend, leerzaam en vooral erg leuk!
Afbeelding