Onder meer Bibliotheek Kennemerwaard presenteerde zich met virtual reality-brillen.
Onder meer Bibliotheek Kennemerwaard presenteerde zich met virtual reality-brillen. (Foto: Fred Peerdeman)

Cultureel Platform

BERGEN - Onder een verkoelend tentzeil kwamen instellingen en organisatoren van het Cultureel Bergens Platform bij elkaar op de familiedag van Woodlands Festival.

Speciaal voor dit evenement, presenteerde onder meer Bibliotheek Kennemerwaard zich met VR-brillen, was Studio C van Kranenburgh aanwezig en leerden jong en oud van VVV-medewerkers hoe je met sierlijke letters op een krijtbord kunt schrijven.

Aan de Stamtafel maakte wethouder Antoine Tromp kennis met diverse instellingen en kwamen onderwerpen zoals als het belang van erfgoedlocaties (Vredeskerkje, Ruïnekerk, Slotkapel) voor kleinschalige optredens en het koesteren van talent van jongeren en getalenteerde kunstenaars aan de orde. Ook werd de tentoonstelling 'Van Rust Wat tot Extase', over de ontwikkeling van de horeca in Bergen gepresenteerd. De Schoorlse tweejaarlijkse kunstpresentatie SchoK gaf een muzikaal voorproefje. Het eerste exemplaar van de periodieke evenementenfolder werd uitgereikt aan wethouder Antoine Tromp.

Woodlands Festival is een van de leden van het Cultureel Bergens Platform. Woodlands trok dit weekend ongeveer 4.500 bezoekers.