Thema-avond Sportraad over toekomst sporten en bewegen in Schoorl

BERGEN - Sportraad Bergen houdt dinsdagavond 11 juni vanaf 19.30 uur in een thema-avond over de toekomst van sporten en bewegen in de dorpskern Schoorl. De avond in dorpshuis De Blinkerd is een gezamenlijk initiatief van de sportraad en gemeente Bergen.

Er is een flinke krimp op komst, vergrijzing is al een feit en sporters zijn steeds minder aan verenigingen gebonden. Wat zijn de gevolgen voor verenigingen en accommodaties in de kern Schoorl? Zijn er combinaties, samenwerkingen tussen professionele aanbieders en clubs mogelijk? Zijn plaatselijke clubs en voorzieningen niet voor een groot deel eigenlijk regionaal? Kunnen Alkmaarse vrijwilligers ook iets doen voor Schoorlse verenigingen? De Sportraad wil graag vooruitkijken en bevindingen doorspelen naar het lokaal bestuur. Na inleidingen door onder anderen gebiedsregisseur Monique Klaver en buurtsportcoach Elles Kraakman, praten de deelnemers over de kansen van nu en straks. De toekomst is dichtbij genoeg, vindt de Sportraad. Kennismaken, ontdekken en verbinden, dat is het drieledig motto van deze thema-avond.

Meer weten? Kijk op sportraadbergen.com. Het bestuur van de Sportraad Bergen bestaat uit Marten Nijdam (voorzitter), Peter Stroomer (penningmeester), Jan de Boer en Bert van Baar. De Sportraad zoekt personele versterking, met name vanuit de Egmonden.