Jan Ligthart Toernooi bij Zeevogels.
Jan Ligthart Toernooi bij Zeevogels. (Foto: aangeleverd).

Jan Ligthart Toernooi bij Zeevogels

EGMOND AAN DEN HOEF - Voetbalvereniging Zeevogels organiseert ook dit jaar het Jan Ligthart Toernooi. Op vrijdag 23 augustus (aanvang 19.00 uur) én zondag 25 augustus (aanvang 14.00 uur) zullen vier clubs gaan strijden om de Gouden Bommus. Het deelnemersveld bestaat uit de eerste elftallen van Sint Adelbert, AFC '34 (zat. 1), Egmondia en Zeevogels.

Jan Ligthart heeft vele jaren heel veel werk verzet als vrijwilliger bij Zeevogels. Bijna dagelijks was hij op ons complex te vinden. Voor al zijn inspanningen is Jan geridderd. Hij is in 2011 op 83 jarige leeftijd overleden. Als eerbetoon aan Jan, en al die andere vrijwilligers, draagt het voorbereidingstoernooi zijn naam. De wisselbeker is vernoemd naar zijn bijnaam; Bommus. Voorafgaande aan de finale op zondag 25 augustus is om 12.45 uur de huldiging van het Meisjes voetbalteam van de Sint Jozefschool. Zij zijn kampioen van Egmond, Noord-Holland en West 1 geworden. De landelijke finale in Zeist moest wegens slecht weer worden gestaakt. De organisatie riep vervolgens alle deelnemers uit tot winnaar.

De toegang tot sportpark Hogedijk, de thuishaven van voetbalvereniging Zeevogels, is op beide wedstrijddagen gratis. Zondag 25 augustus is er vanaf 16.00 uur live muziek gevolgd door de prijsuitreiking.