De wethouders Koster, Houtenbos, Van den Busken en Westerkamp bij de installatie in 2018. Allen zijn inmiddels opgestapt.
De wethouders Koster, Houtenbos, Van den Busken en Westerkamp bij de installatie in 2018. Allen zijn inmiddels opgestapt. Foto: NH, nieuwspartner van Rodi Media

Jan Houtenbos legt taken neer

Vervolg van de voorpagina

Humor op straat

Het bezoek aan Houtenbos maakt duidelijk hoe moeilijk het is om je opeens geremd te voelen, waar je in volle vaart en met passie aan je portefeuilles werkte.

"Die vaart zit nog een tijd in je, natuurlijk. Maar het lijkt voor mij ook een afscheid van politiek-bestuurlijk bezig zijn. Ik werd in 1986 lid van de VVD, kwam meteen in de steunfractie in de toenmalige Egmonder gemeenteraad en was er wethouder van 1990 tot 1998. In 2006 kwam ik in de Raad van de fusiegemeente. Het was en is mijn lust en mijn leven". Houtenbos weet zich verzekerd van de support van iedereen die hem op straat aanspreekt en bemoedigt.

En dan is er altijd weer de humor, evengoed. Hij is nu 63 jaar, heeft een achtergrond in financiƫn en is ook een dag in de week inspecteur provinciale belastingen bij de Provincie Noord-Holland. Duidelijk is dat College en Raad een markant bestuurder kwijt zijn.

Het is nog niet bekend wie Houtenbos opvolgt als wethouder.