Surival weekend JOEB weer een groot succes.
Surival weekend JOEB weer een groot succes. (Foto: aangeleverd)

Survivalweekend JOEB groot succes

EGMOND-BINNEN - In het weekend van 3, 4 en 5 mei werd de zesde editie van het JOEB Survival Weekend gehouden. Dertien meiden en twaalf jongens van 13, en 14 jaar vertrokken vrijdagmiddag met tien begeleiders in de door Theo van Velzen beschikbaar gestelde bus naar het Wilgje Buitensport bij Buren.

Direct na het welkomstwoord van Iris doken de jongeren op de berg hout om het kampvuur te ontsteken dat het hele weekend heeft gebrand. En dat was wel nodig want het was guur koud. Het weekend zat bomvol activiteiten, bestaande uit de GPS-tour door Buren op vrijdagavond tot binnen en buitenspelen op het prachtige terrein, waar gebruik werd gemaakt van het survival terrein, de kano's en high-rope, met als afsluiting de steptour op zondagmorgen. Door de koude nachten kwamen jongeren en begeleiders zich regelmatig warmen aan het kampvuur en werd er, zoals op de heenweg al stoer geuit, bijna niet geslapen. Zeer bijzonder en indrukwekkend was dit keer op zaterdagavond om acht uur de 2 minuten stilte rond het kampvuur.

Onvergetelijk

Op de terugreis uiten de jongens en meiden hun ervaring in: 'supercool', 'kicken', 'goede vibe', heel koud maar onvergetelijk. De sfeer tussen de jongeren was geweldig en zij steunden spontaan de begeleiders bij de corveediensten. Het JOEB survival weekend wordt eenmaal in de twee jaar georganiseerd om de jongeren die na de lagere school diverse kanten uitgaan weer eens lekker samen te laten zijn, wat ook weer resulteert in meer bezoek aan het nieuwe JOEB-gebouw.

Vrienden

Financieel wordt het weekend gefinancierd door de Club van Honderd van Stichting Vrienden van JOEB, Vereniging Dorpsbelangen Egmond-Binnen en een kleine eigen bijdrage van de deelnemers. In 2021 wordt het volgende survival weekend georganiseerd, bedrijven en personen kunnen voor € 100 lid worden van de Club van Honderd door zich op te geven op het emailadres joeb1967@live.nl, een naambordje in JOEB en een jaarlijks feest zijn de beloning voor de bijdrage. De organisatie bedankt iedereen die het survivalweekend mogelijk hebben gemaakt.