Het werk van Saska Wurpel.
Het werk van Saska Wurpel. (Foto: aangeleverd).

De ruimte in bij Galerie De Kapberg

EGMOND AAN DEN HOEF - De ruimte zien we in deze tentoonstelling niet alleen in de landschappen van Kris Spinhoven, de planten van Joke Vink en de herhalingen in de foto's van Joost Tholens, maar ook in de objecten van metaal(draad) van Saskia Wurpel. De tentoonstelling is te zien van 28 juni tot en met 11 augustus op vrijdag-,zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur aan Slotweg 17 in Egmond aan den Hoef.

Joke Vink maakt haar schilderijen hoofdzakelijk met acrylverf op papier of doek én tekeningen in gemengde technieken. Voor deze kunstenaar is de natuur een belangrijke inspiratiebron en in de schilderijen van de planten en bloemen is een sterk verlangen voelbaar om dichter bij de natuur te komen en er een verbinding mee aan te gaan. In deze expositie zijn ook werken van haar te zien die gebaseerd zijn op zelfportretten. Kris Spinhoven toont grote, maar vooral kleine schilderijen gemaakt hier in de omgeving: de duinen en het strand. Ze werkt het olieverfschilderij ter plekke uit: in de open lucht en niet in het atelier.

Saskia Wurpel

Het werk van Saskia Wurpel zien we in de ruimte. Ze maakt objecten van verschillende (gevonden) materialen. Zoals metaal(draad) en hout. Zij laat zich daarbij verrassen door de vele mogelijkheden die die materialen bieden. In de galerie zijn ook de prenten van Joost Tholens, gemaakt van foto's waar je goed naar moet kijken.