Organist Ger van Hoef opent de concertreeks Zomeravondconcerten.
Organist Ger van Hoef opent de concertreeks Zomeravondconcerten. (Foto: aangeleverd).

Orgelconcert Agneskerk

EGMOND AAN ZEE - Het eerste Zomeravondconcert in de reeks van negen orgel-SOLO concerten dan wel Orgel-PLUS concerten in de Oud-Katholieke Ste. Agneskerk van dit jaar aan de Voorstraat 112 wordt maandagavond 1 juli verzorgd door de 25-jarige organist Gert van Hoef. De aanvang van het concert is 20.30 en de toegang is vrij.

Reeds op 12-jarige leeftijd won hij de eerste prijs in het Interclassics orgelconcours. In 2010 neemt hij les bij de ook inmiddels in Egmond bekende Voorthuizense organist Evert van de Veen en wordt kort erna benoemd tot de organist van de Hervormde gemeente in Barneveld. In augustus van dat jaar wint hij het 'Feike Asma'- concours. Vervolgens neemt hij voorbereidende orgellessen bij de Amersfoortse organist Herman van Vliet om in 2013 toegelaten te worden voor zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Jos van der Kooy.

Met zijn onbetwiste talent brengt Gert van Hoef in Egmond aan Zee werken uit de barok van Bach (Preludium en Fuga (BWV 532) en Mozart het Allegro molto uit diens 2e Symfonie. Zie ook www.egmond.okkn.nl en egmond.nl/app.