Lezers schrijven

'Ik wil even reageren op het stukje van Tanny Glas namens Kies Lokaal. In het contact van de Egmonden op de gemeentepagina van 12 juni. Ik lees dit stukje met stijgende verbazing. Hoeveel onderzoeken willen jullie hebben? Voor Egmond binnen zijn er al twee onderzoeken geweest en je kan deze betrekken op de hele gemeente Bergen; het onderzoek van Atrive, betaald door ons allemaal kosten 40.000 euro! Dit onderzoek heeft al aangetoond dat er grote behoefte is aan betaalbare woningen. Niemand heeft het meer over dat onderzoek. Wat is daarmee gebeurd? Het was toch zo belangrijk, deze onderzoeken, vond ook de Gemeente Bergen? Dat hadden wij nodig om een ingang te krijgen bij de provincie, om daar aan te kunnen tonen hoe groot de noodzaak was.

Nou geloof mij, de noodzaak is hoog. Dat is ook nog wel gebleken door het onderzoek wat de jeugd van Egmond Binnen, dat is gehouden onder de bewoners tijdens Egmond op zijn Kop vorige zomer. Ook over dit onderzoek - gepresenteerd door de jeugd in de raadsvergadering oktober vorig jaar - horen we niets meer. Dat mag toch op zijn minst vreemd zijn? Dit onderzoek gaf nog meer aan hoe hoog de woningnood is hier in Egmond Binnen. Maar ook zeker in de rest van de gemeente Bergen.

Sorry hoor maar ik vind dit toch verspilling van gemeenschapsgeld om weer een onderzoek te gaan doen. Dat is toch nergens voor nodig? In Egmond Binnen is niet zoveel ruimte binnen de kern en de woningnood is hoog, voor de jeugd , de middengroep en de ouderen. Kom op mensen , probeer eens mee te denken aan het bouwen aan de randen van de dorpen. Dat is wat er nodig is .Want alleen daar kun je betaalbare woningen realiseren. Meer daadkracht vanuit de Gemeente is nu cruciaal voor de leefbaarheid in de dorpskern voor de komende decennia. Gelukkig gaan ze daar bij de provincie ook even realistischer naar kijken en stellen ze zich minder star opstellen. De bal ligt nu bij de Gemeente Bergen. Daadkracht en besluiten in plaats van nieuwe onderzoeken.'

Els Mizee namens de NECB 300 woningen