Afbeelding
(Foto: )

Echtpaar Frankfort–Stolp 65 jaar getrouwd

GROET - Burgemeester Hetty Hafkamp bracht woensdag 27 februari om 10.00 uur een bezoek aan het diamanten echtpaar Frankfort- Stolp in Groet.

Briljanten huwelijk in Groet

Op 24 februari 1954 gaven Trijnie en Henk elkaar het ja-woord. Ze waren toen al een paar jaar verloofd, maar omdat huizen na WO II schaars waren werd het huwelijk uitgesteld tot er een woning was. Ze begonnen in Zaandam, kregen daar een dochter; gingen toen naar Wormerveer en kregen daar een zoon.

Brabant

Na een paar jaar in Krommenie te hebben gewoond, verhuisden ze wegens het werk van Henk naar Brabant – Oisterwijk. Daar woonden en werkten zij twintig jaar; hij als controller bij een kantoormeubelenbedrijf en zij als kledingverkoopster en naailerares. Ook waren ze actief in het kerkelijk en plaatselijk leven.

Dorspvereniging

Na het pensioen werd het toch weer Noord-Holland; deze keer een seniorenwoning in Groet op de Bremakker. Ze wonen hier ook alweer twintig jaar en genieten volop van de buurt en de natuur in de directe omgeving. Henk is een jaar of tien actief geweest in de Dorpsvereniging in Groet.

Wegens voortschrijdende Alzheimer woont Trijnie sinds kort niet meer thuis, maar komt op hoogtijdagen zoals deze komt ze natuurlijk gezellig langs!