Le Jeu
Le Jeu (Foto: aangeleverd)

BERGEN - Deze week bij Cinebergen Le Jeu, waarin het besluit van bevriende koppels om de mobieltjes open en bloot op tafel te leggen verstrekkende gevolgen heeft…

Clint Eastwood excelleert voor en achter de camera als de hoogbejaarde Earl Stone die zonder het te beseffen door een Mexicaans drugskartel wordt ingeschakeld als drugskoerier.

The Mule (do 02 - 14:30)

Werk ohne Autor (do 02 - 20:00)

Wanneer de jonge kunstenaar Kurt in de studente Ellie de liefde van zijn leven denkt gevonden te hebben, begint hij schilderijen te maken over de traumatische herinneringen uit zijn kindertijd tijdens de Nazi-jaren.

Missing Link (jeugd) (vr 03 - 14:30 | zo 05 - 11:00)

In deze schitterende animatiefilm uit de befaamde Laika Studio's gaat een Britse ontdekkingsreiziger uit het Victoriaanse tijdperk in Amerika op zoek naar Bigfoot, om te bewijzen dat mens en aap verbonden zijn. Stomverbaasd is hij wanneer hij diep in de Amerikaanse bossen de ontbrekende schakel tussen aap en mens ontdekt. Met gratis limonade en een tekentafel voor de kinderen.

Le Jeu (vr 03 - 20:00 | zo 05 - 20:00 | di 07 - 14:30)

Iedereen heeft wel iets te verbergen. Daar maakt de geraffineerde Franse komedie Le Jeu - een remake van het Italiaanse Perfetti Sconosciuti - geen geheim van. Een stel bevriende veertigers ontmoet elkaar voor een avondje gezellig tafelen. Lang duurt het niet voordat de eerste mobiel overgaat. Om te bewijzen dat ze niks te verbergen hebben stelt Marie een 'spel' voor waarbij iedereen zijn telefoon in het midden van de tafel moet leggen en alles wat binnenkomt hardop moet voorgelezen. Een spel met verstrekkende gevolgen…

Le Grand Bain (za 04 - 16:30)

Prachtige feelgoodfilm waarin een groep mannen van middelbare leeftijd hun problemen door middel van synchroonzwemmen trachten te overwinnen.

A Private War (za 04 - 20:30 | di 07 - 20:00 | wo 08 - 14:30)

A Private War is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van één van de meest gevierde oorlogscorrespondenten van onze tijd: de Amerikaanse Marie Colvin. Totaal onbevreesd en opstandig dringt ze door tot de kern van gewapende conflicten om de oorlogsslachtoffers een stem te geven. De ellende waarmee ze echter geconfronteerd wordt laat diepe sporen na in haar persoonlijk leven. Toch blijft ze haar missie volgen om te getuigen.

Buñuel in the Labyrinth of the Turtles (zo 05 - 15:30)

De animatiefilm leent zich bij uitstek voor een surrealistische verbeelding. Een geniaal idee derhalve om van een sleutelperiode uit het leven van de legendarische surrealistische cineast Luis Buñuel een animatiefilm te maken. Het levert een meeslepende hommage op aan kunstenaarschap, vriendschap, engagement en aan de grootmeester van het surrealisme zelf, Luis Buñuel.

They shall not grow old (ma 06 - 20:00 | wo 08 - 20:00)

Met They Shall Not Grow Old weet Peter Jackson tijdreizen, computer-gegenereerde beelden en een verlangen naar menselijkheid op een verbluffende wijze met elkaar te combineren. We springen 100 jaar terug in de tijd en komen terecht in de hel van de Eerste Wereldoorlog waarin de mensheid een absoluut dieptepunt bereikte. In de voorbereidingstijd voorafgaand aan de oorlog zijn de archiefbeelden nog in een klein zwart-wit formaat, maar zodra de loopgraven in beeld komen verandert alles.

Filmtheater Cinebergen, Eeuwigelaan 7, Bergen; www.cinebergen.nl, reserveerlijn: 072-5896310, infolijn: 072 581 59 14.