In video journaal 149 zijn beelden te zien van 'Vrouwen koken voor Vrouwen' een bijzonder project voor vluchtelingenvrouwen.
In video journaal 149 zijn beelden te zien van 'Vrouwen koken voor Vrouwen' een bijzonder project voor vluchtelingenvrouwen. (Foto: aangeleverd)

Nieuws van Video Journaal Schoorl

SCHOORL - Het team van Stichting Video Journaal Schoorl (VJS) is er weer in geslaagd om sfeervolle beelden uit Schoorl en directe leefomgeving samen te stellen en te vertonen in het Grand Café van de Sanderij, De Sanderij 7 Schoorl en in de Theaterzaal van Dorpscentrum De Blinkerd, Heereweg 150 Schoorl.

Donderdag 2 mei a.s. om 10.00 uur en 19.30 uur worden de beelden vertoond in het Grand café van de Sanderij. Vrijdag 3 mei a.s. om 10.00 uur worden de beelden ook vertoond in Theaterzaal van Dorpscentrum De Blinkerd. Dit keer een tweetal journaals, te beginnen met journaal 149. Er zijn beelden te zien van 'Vrouwen koken voor Vrouwen' een bijzonder project voor vluchtelingenvrouwen die de receptuur en hun kookkunst van hun geboorteland uitwisselen met Nederlandse vrouwen en omgekeerd. De Groet uit Schoorl Run komt eveneens voorbij. Een interview met Pieter Wildeboer over de appartementen Van Altamira in Schoorl. Beelden van de kolenboeten uit een ver verleden van de fam. Kaandorp. Ook besteden wij aandacht aan de houtkap in de Schoorlse Duinen. Voorts een interview met Rien van Regteren over zijn project In Gambia. De plannen voor de renovatie van Centrum Schoorl verdienen uw aandacht. Het voorjaar luiden wij in met de levendige voorjaarsmarkt van Scorle Wald alsmede het prille voorjaar in Park Wildrijk in Sint Maartensvlotbrug. Afsluitend voor dit journaal blikken wij terug op de memorabele viering 25 jaar Video Journaal Schoorl en de opening van het eigentijdse FILMHUIS SCHOORL in de Blinkerd.

Na de pauze wordt vervolgd met journaal 150. Het totale Dorpsfeuilleton 'Kjoe – Kjoe', geacteerd door vele medewerkers uit onze leefomgeving met een onverwacht- en spectaculair einde. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld om de onkosten te kunnen dekken.