Nikita en Marcel Vennik voor de wedstrijd tussen Bergen en SVA
Nikita en Marcel Vennik voor de wedstrijd tussen Bergen en SVA (Foto: Piet de Nijs)

Zo vader zo dochter bij VV Bergen

BERGEN - Nikita Vennik oefent met ingang van deze zomer de belangrijke taak als verzorger uit bij vvBergen en treedt daarmee in de voetsporen van vader Marcel, die deze job al tien jaar met veel inzet en vakmanschap vervult bij SVA en hier nog een poosje mee door te gaan. Vandaar zijn aanwezigheid bij de wedstrijd tegen Bergen in de dug-out bij de SVA, waar dochter Nikita zondagmiddag bij 'concurrent' Bergen deze klus ter harte nam.

door Piet de Nijs

Marcel en Nikita Vennik als verzorgers tegenover elkaar

Daarmee toch wel een unieke situatie creƫrend: vader en dochter waren als verzorgers aanwezig bij de wedstrijd, maar bevonden zich niet in dezelfde dug-out. Dat zorgde vooraf aan dit duel voor enige animositeit: tegenstrijdige voorspellingen en diverse plaagstootjes gingen aan dit duel vooraf en de tweestrijd tussen vader en zijn dochter mag dan ook best heel bijzonder worden genoemd. Op de vraag hoe het komt dat SVA voor hun doen zo laag geklasseerd staat, antwoordt Marcel: "Door de nodige pech en wat steken laten vallen tegen het einde van de wedstrijd. Zoals een doelpunt tegen krijgen in de laatste minuut of juist in dezelfde fase een opgelegde kans niet benutten. SVA mist wel een speler, maar dat is zeker niet de belangrijkste oorzaak dat we dit seizoen niet goed gestart zijn."

Ongenaakbaar

SVA was vorig seizoen zowel uit als thuis ongenaakbaar voor Bergen (8-3 en 0-5) en de club is er dan ook op gebrand om ook nu de volle winst mee naar Assendelft te nemen. "Aan mij zal dat niet liggen", aldus Marcel. "De gehele familie Vennik inclusief opa en oma zijn hier in Bergen en hopen natuurlijk net als ik op een overwinning."

Fysiotherapie

Terug naar Nikita, die bij toeval aan de slag is bij Bergen. Vorig jaar verving ze haar vader in tweede helft van de competitie bij de uitwedstrijd van SVA tegen Bergen. Ze verrichtte haar taak snel en vakkundig en zag tot haar genoegen, dat haar 'cluppie' Bergen kansloos liet. Na afloop liet Han Visscher (hoofd technische zaken) vallen dat Bergen op zoek was naar een goede verzorger. Nikita had niet lang nodig om de knoop door te hakken en vervult de taak inmiddels met veel plezier. "Ik kan het goed met de jongens vinden en ook de contacten en overleg met het bestuur en coach zijn heel plezierig. Ik had op mijn 18e al interesse om deze richting uit te gaan." Ze volgde daarvoor de benodigde cursussen zoals sportmassage en is inmiddels volledig gecertificeerd en gediplomeerd. "Ik ben inmiddels ook bezig met de hbo-opleiding 'Oefentherapie Mensendieck', waar ik in juni examen voor moet afleggen. In de toekomst wil ik graag als fysiotherapeut aan de slag. Een opleiding van nog eens twee jaar, maar dat heb ik er graag voor over."

Spons

Het onderling treffen werd een levendige wedstrijd waar veel energie in werd gestopt en voor het publiek (zeker het thuisfront) viel er veel te genieten. Kansen genoeg voor het hardwerkende Bergen, dat in de eerste helft al enkele malen had kunnen scoren. De twee doelpunten die gemaakt werden in de tweede helft, waarvan de laatste kort voor het verstrijken van de wedstrijd, hielden de spanning er lang in. Het had ook zomaar 1-1 kunnen worden. Maar de gehele wedstrijd overziend was de eindstand (2-0) dik verdiend en daar viel niets op af te dingen. Voor Marcel en Nikita was er gelukkig maar weinig te doen, Marcel kwam slechts eenmaal in actie en voor Bergen was een door Nikita aangereikte spons koud water al voldoende. Daarmee werd het sportieve karakter van deze wedstrijd nadrukkelijk onderstreept.