Afbeelding
(Foto: )

SCHOORL - Bij Filmhuis Schoorl in De Blinkerd aan de Heereweg 150 worden vrijdag 22 november twee films vertoond.

Om 15.00 uur begint de Franse komedie 'Le grand bain' uit 2018. Een groepje mannen van middelbare leeftijd met allen hun eigen problemen, wil meedoen aan het WK synchroonzwemmen. Ze worden getraind door Delphine, een voormalig zwemkampioene die ook haar portie ellende wel heeft gehad. Ondanks alle sceptische reacties vanuit hun omgeving storten de mannen zich met veel wilskracht op dit avontuur en krijgen ze langzamerhand het gevoel dat ze er weer toe doen. Deze op ware gebeurtenissen gebaseerde Franse feelgoodfilm, met in de hoofdrollen Mathieu Amalric, Guillaume Canet en Benoît Poelvoorde, werd genomineerd voor maar liefst tien Césars en was een van de grootste Franse filmhits van het afgelopen jaar. De regie is in handen van Gilles Lellouche.

'Le grand bain'

'Le grand bain' won maar liefst tien Césars

'Girl'

De Belgische dramafilm 'Girl' (2018) wordt gedraaid om 20.00 uur. Lara, bij geboorte een jongen, weet al heel jong dat zij een meisje 'is' en wil worden. Daarnaast wordt haar droom werkelijkheid als zij wordt aangenomen op een prestigieuze balletschool als ballerina. In deze indrukwekkende debuutfilm van de Belg Lucas Dhont is te zien hoe Victor/Lara leert dansen op spitzen, hoe zij wordt opgenomen als meisje in meidenballetklas. Wij zien haar doorzettende geslachtsverandering met hormoonkuren en haar zoektocht naar haar identiteit en seksualiteit. Lara wordt geconfronteerd en worstelt met alle (ook letterlijk) pijnlijke gevolgen van haar keuze(s). De rol als ballerina in transitie wordt intiem gespeeld door Victor Polster, die zelf ook moest leren dansen op spitzen. De film won in Cannes diverse filmprijzen, waaronder die voor de beste debuutfilm en voor de beste vertolking van Polster.

Indrukwekkende debuutfilm 'Girl' won diverse prijzen in Cannes

Kaarten à € 10,- (€ 7,50 onder de 18 jaar) kunnen besteld worden op www.filmhuisschoorl.nl of aan de kassa voor de voorstelling (de zaal is open een uur voor de voorstelling). De film wordt vertoond zonder pauze, een toegangskaart geeft tevens recht op een consumptie na afloop van de filmvoorstelling.

Afbeelding