Senioren uit Groet en Schoorl genieten niet alleen van het eten maar ook van elkaars gezelschap.
Senioren uit Groet en Schoorl genieten niet alleen van het eten maar ook van elkaars gezelschap. (Foto: Aangeleverd)

Gezamenlijke maaltijd verbindt senioren

SCHOORL - Samen eten brengt mensen dichter bij elkaar. Dat weten ze in Schoorl ook. Op initiatief van inwoners en een aantal plaatselijke ondernemers zaten zo'n vijftig senioren uit Schoorl en Groet dinsdagavond 5 november gezamenlijk aan de ronde tafels van restaurant-hotel Merlet om lekker te eten en in contact met elkaar te komen.

Het initiatief begon klein, met als doelstelling het samen brengen van ongeveer twintig mensen. Maar al snel bleek dat de animo veel groter was dan gedacht. "Wij hebben zelfs mensen moeten teleurstellen", aldus initiatiefnemer Ferry van Leijen. "We kijken daarom ook naar een vervolg op dit evenement, want dat de behoefte onder de ouderen er is, is overduidelijk!"

Genoeg bij te praten

De tafelgasten genoten enorm van de samenkomst. "Ik heb een fantastische avond", vertelt een van de deelnemers. "Het is gezellig; je kent elkaar en hebt na al die jaren genoeg bij te praten. En hier bij Merlet krijg je natuurlijk heerlijk eten."

Ook Stichting Welzijn Bergen was betrokken bij het initiatief. "In mijn werk kom ik bij veel ouderen in Schoorl en Groet waarbij vereenzaming door allerlei oorzaken op de loer ligt", vertelt Yvonne Ruiter van de stichting. "Een initiatief als 'Eten verbindt' is niet alleen een leuke activiteit voor de groep, maar kan ook zorgen voor hernieuwde sociale contacten."

Vervolg

Het daverende succes van deze eerste editie heeft de organisatoren ervan overtuigd dat er een vervolg moet komen op 'Eten verbindt'. Ruiter: "De behoefte aan dit soort intiatieven is er overduidelijk. En dat werd ook uitgesproken door de ouderen op de avond zelf. Vandaar dat we ook kijken naar de mogelijk voor een vervolg met hetzelfde doel: verbinding!"