De organisatie: Eva Smit, Sabine Groot, Janine Kool, Demi Willemsen en Pien Koopman.
De organisatie: Eva Smit, Sabine Groot, Janine Kool, Demi Willemsen en Pien Koopman. (Foto: aangeleverd)

'Wat houdt u nog tegen om in te schrijven?'

REGIO - De wandelvierdaagse in de gemeente Opmeer vindt plaats van 12 tot en met 16 juni. Vrijwilligers van Award Opmeer organiseren voor de derde keer dit evenement. Pien Koopman uit Opmeer is één van de organisatoren die zich inzet, zodat de deelnemers een geweldige ervaring beleven tijdens deze vierdaagse wandeltocht.

Wandelvierdaagse Opmeer voor jong en oud

"Deelnemers starten woensdag tot en met vrijdag vanaf 18.30 tot 19.30 uur. Zaterdag en zondag starten zij vanaf 14.00 tot 15.00 uur", laat Pien weten. "De start en finish vinden plaats bij de Weyver in Hoogwoud, locatie Pardoes, waar iedereen zich de eerste dag ook kan inschrijven. We houden geen voorinschrijving, dat is niet nodig."

Versnaperingen

Onderweg krijgen alle wandelaars iets te drinken en een heerlijke versnapering. De kosten zijn 7 euro voor volwassenen en 3 euro voor kinderen. Wie vier dagen wandelt, krijgt na afloop een aandenken. "Wij als organisatie stippelde wederom vijf prachtige wandelroutes uit van ongeveer 5 kilometer voor alle wandelliefhebbers. Deze routes gaan door de dorpen Hoogwoud, Opmeer en Spanbroek en de buitengebieden. Gezellig wandelen met het hele gezin, jouw team, de buurvrouw of een vriend of vriendin. Iedereen kan meedoen!"

Fiets winnen

Maar er komt nog veel meer bij het evenement kijken. "Tijdens de wandelvierdaagse houden we een verloting, waarbij iedereen kans maakt om een prachtige fiets te winnen", zegt Pien enthousiast. "Dat maakt het allemaal net even meer spannend."

Vierdaagse

Deze en komende week gaan ruim een half miljoen kinderen vier dagen op pad tijdens de avondvierdaagse. Een oer-Hollandse traditie. De KWBN en Supporter van Schoon slaan dit jaar de handen opnieuw ineen om van dit wandelfeest een schoon evenement te maken. Deelnemers verzamelen onderweg hun afval in speciale afvalzakjes om zo zwerfafval te voorkomen. Ook scholen worden bij de actie betrokken.

Inschrijven

"De wandelvierdaagse is leuk voor jong en oud", zegt Pien. "Wat houd u nog tegen om in te schrijven?"