Kom ook naar het prachtige concert van Westfrisia Cantat in de Gerardus Majellakerk in Onderdijk.
Kom ook naar het prachtige concert van Westfrisia Cantat in de Gerardus Majellakerk in Onderdijk. (Foto: Pieter Prins)

Concert Westfrisia Cantat in Gerardus Majellakerk

ONDERDIJK - Wie vraagt zich wel eens af waarom opera nog steeds haar plaats behoudt naast alle andere, nieuwe muziekvormen, die de laatste jaren de boventoon voeren. Zijn het de dramatische verhalen waarin liefde, haat, trouw, verlies en verraad een rol spelen? Of is het de muziek die de toehoorder in het hart raakt?

Eigenlijk hoeft die vraag niet te worden beantwoord. Waarschijnlijk is het de manier waarop de componist het verhaal met zijn muziek zeggingskracht gaf, maakt dat opera nog steeds onverminderd populair is en liefhebbers nog steeds heerlijk kunnen genieten.

Jaarlijks concert

Voor dat genieten kunnen liefhebbers op zondag 10 november om 15.00 uur in de Gerardus Majellakerk in Onderdijk terecht. Operakoor Westfrisia Cantat heet iedereen van harte welkom op haar jaarlijkse concert.

Het programma voor deze middag bestaat voor de pauze uit een mix van bekende en minder bekende melodieën van Bellini, Verdi, Rossini en Ponchielli. Het tweede deel wordt bijna geheel gevuld met delen van de opera Aroldo van Verdi. Een niet zo bekend werk met toch wel hele mooie muziek. Oordeel zelf!

Solisten

De solisten deze middag zijn sopraan Fenna Ograjensek, tenor Mark Omvlee en bas/bariton Tiemo Wang. Trouwe bezoeker van de concerten van Westfrisia Cantat missen wellicht de naam van Hans de Vries. Hij verzorgde de afgelopen zestien jaar op onnavolgbare wijze de baspartijen. Dit keer moet hij verstek laten gaan, maar in Tiemo Wang is een waardige vervanger gevonden.

Onvergetelijke middag

Onder leiding van dirigent Wim Dijkstra en aan de vleugel begeleid door Willem Woestenburg, zetten koor en solisten hun beste beentje voor om hun gasten een onvergetelijke middag te bezorgen, waaraan zij met genoegen zullen terugdenken.

Voorverkoop

Een kaart, inclusief programmaboekje en consumptie in de pauze, is aan de zaal verkrijgbaar voor 18,50 euro. In de voorverkoop 17 euro. Kaarten bestellen kan via www.westfrisiacantat.nl of bel 0228-581238 of 06-13695882.

Operakoor Westfrisia Cantat; niet meer piepjong maar nog wel springlevend!