Uitje Senioren Vereniging Noorderkoggenland

REGIO - Het Zaans Museum is in 1998 op de Zaanse Schans geopend om het Zaanse erfgoed te bewaken en bewaren. Het museum werd in 2009 uitgebreid met de Verkade Experience.

De rijke collectie van het Zaans Museum onthult verhalen; de bewoners, hun leven en werken, de vele innovaties en het industrieel erfgoed. Het museum verzamelt objecten uit en over de Zaanstreek van de 17e eeuw tot vandaag de dag. In de collectie bevinden zich ruim 32.000 voorwerpen.

Verzamelen om 10.15 uur in stationshal in Hoorn, vertrek: 10.29 uur naar Zaandam, met overstap naar de Zaansche Schans. Daarna wandelen naar het Museum, dat is ongeveer vijftien minuten lopen.

Wie belangstelling heeft om het museum te bezoeken op 8 oktober, kan zich aanmelden bij Cisca Groeneveld, tel. 0229-201519 of stuur een e-mail seniorenNKL@ziggo.nl. Entree voor 65+ 8.50 euro, museumjaarkaart gratis. Reis, entree en verteringen zijn voor eigen rekening.

Dorinde Smit Duyzentkunst uit Laren vertelt 22 oktober om 14.00 uur over Toon Hermans in dorpshuis De Nieuwe Haven, aan de Burgemeester Kromplein in Abbekerk. Zij belicht alle aspecten van deze theaterman, zanger, schrijver, dichter, schilder en vooral levenskunstenaar. Het liefst noemde Toon zichzelf een clown, of 'muzeman', een woord dat hij zelf bedacht had. Volkskomiek kon ook nog, zolang men hem maar geen kleinkunstenaar noemde, 'want ik ben een groot kunstenaar.

Toegang: gratis voor leden, niet leden betalen 5 euro.