Vakantiehuis of...

Het bouwen van woonhuizen in de vrije bouwsector en voor de huursector, gaat naar mijn inziens over teveel ambtelijke schijven en wat een regels! Her en der worden vakantiewoningen als paddenstoelen uit de grond worden gestampt. En op de mooiste locaties! Het wordt als normaal beschouwd om daar te bouwen. Kan dit wel?

Deze vakantiewoningen zijn gewoon woonhuizen, om permanent in te wonen, met alles erop en eraan. Vreemd dat dit kan. En deze huizen gaan voor de helft van de kostprijs als de koophuizen in de reguliere bouwsector! Zo heeft een recreatiewoning de bestemming recreƫren. Dit betekent dat deze alleen is bedoeld om te recreƫren en dat permanente bewoning niet is toegestaan. Genieten van de natuur, landschap en de rust is de stelregel, zonder de natuur te verstoren. Ik vind dat slap 'gekul'; in de zomer is de natuur bezig zich voort te planten en in de winter is er niets. Vreemd dat een dergelijke woning rond de 100.000 euro, en op eigen grond, gekocht kan worden.

Terwijl een burgerhuis ongeveer tweemaal zoveel kost! Dit gaat mijn 'boerenverstand' te boven. Of is het boerenslimheid van de overheidsinstanties/projectontwikkelaars, welke eraan verdienen? Gemeenten besluiten om verschillende redenen om permanente bewoning wel of niet is toegestaan. Vreemd dat een gemeente kan bepalen of permanente bewoning is toegestaan voor een recreatiewoning. Is dit wedijveren met twee maten?

peter.koomen300@gmail.com