Ondergang van de Wieringermeer

Ik ben één van de mensen die weet wat er in de Wieringermeerbodem allemaal aan kabels, warmtepijpen en dergelijk voor aardwarmte in de grond verborgen wordt. Ja, het is dat Google en Microsoft daar hun bedrijf hebben en de vele kassen van uitgekochte tuinders, van onder meer het Westland. Maar als het even slecht gaat met de economie, wat dan? Het is in de Wieringermeer één grote bouwplaats, voor wie daar op de juiste plekken en wegen doorreist of in mijn geval loopt. Dit is het jaar 2019 en wat zal er later gebeuren? De euro is niets waard, alleen zolang wij er nog in geloven en kunnen betalen.

De overheid neem leningen van welgestelden en geven uiteindelijk minder euro's terug als er wordt geleend. Wel vreemd? Met andere woorden hier is ons geld veilig?

Onze export aan groente, en dan vooral tomaten en paprika's, is nu nog een gewild product. Maar niet zo lang geleden wilde de Duitsers onze tomaten niet meer eten!

Het menselijk geheugen onthoudt bij vlagen! Duitsland is overigens wel ons grootste exportland, na Engeland en België! Wat zal er gebeuren als de tuinders zonder verwarming komen te zitten, de aardwarmte raakt op! Omdat de aardwarmte en de windturbines niet of onvoldoende energie en warmte meer kunnen leveren. En dan! Het is wel zo dat er via het IJsselmeer nog vier gaspijpen vanuit Rusland gas leveren aan hoofdzakelijk Engeland en mogelijk is dit onze redding? Aftappen?

Maar in Engeland is men momenteel bezig een van de grootste kerncentrales te bouwen van Europa! Ja, en wel door Chinezen. Is dit vreemd of strategie? Hebben wij deze kennis niet meer? Koude kernenergie is beproefd en veilig! Waarom dit niet ter hand genomen? Wist u dat er momenteel kabels vanuit Engeland richting Europa worden gelegd en waarom? Simpel, wij moeten van het gas af en de windturbines, hopeloos verouderd gelijk de windmolens, die zijn over een aantal jaren achterhaald.

Gelijk als vermeld de windmolens welk ons landje de naam heeft gegeven Holland. En toen kwam er stoom!

peter.koomen300@gmail.com