Het g-team van Westfriesland/SEW is klaar voor het toernooi op 14 april.
Het g-team van Westfriesland/SEW is klaar voor het toernooi op 14 april. (Foto: aangeleverd)

G-handbaltoernooi in De Dres

NIBBIXWOUD - Het jaarlijkse G-handbal toernooi van Westfriesland/SEW vindt zondag 14 april plaats in De Dres, aan de Lange Dres in Nibbixwoud. Dit evenement wordt voor de zevende keer gehouden.

Maar liefst tien teams van verenigingen uit heel Nederland komen naar het dorp: Achilles uit Gorinchem, Blinkert uit Haarlem, DSS uit Heemskerk, Koedijk, KSV uit Heerhugowaard, Schagen, Nijenrodes uit Breukelen, V&L uit Geleen, Westsite uit Amsterdam en natuurlijk Westfriesland/SEW zelf.

Het organiseren van dit toernooi is alleen maar mogelijk als bedrijven en stichtingen bereid zijn om het geheel financieel ondersteunen. Diverse sponsoren verleenden een bijdrage, waar de organisatie erg blij mee is. Ook vrijwilligers zijn onontbeerlijk, zij zijn deze dag volop aanwezig.

De dag begint om 10.00 uur met een warming-up, verzorgt door de selectie van Westfriesland/SEW. Daarna moedigen de meiden het G-team aan om zo goed mogelijk én met veel plezier te handballen. Gedurende de dag is Simon Ballon aanwezig om prachtige creaties te maken van kleurige ballonnen. De fotografen van SEW maken tijdens het toernooi mooie actiefoto's en plaatsen die al snel op het scherm in het Grandcafé van De Dres.

Maar wat zeker niet mag ontbreken, is het publiek. Kom ook een kijkje nemen bij dit sportieve spektakel. Want de sporters verdienen de aandacht en aanmoedigingen van een groot publiek. Het moet voor alle G-handballers een fantastische dag worden, waar gezelligheid voorop staat. Een doelpunt scoren is een extraatje en winnen is heel leuk, maar wat telt is: samen plezier maken.