Nog nooit een uil van dichtbij gezien? Kom dan tweede paasdag naar kasteel Radboud.
Nog nooit een uil van dichtbij gezien? Kom dan tweede paasdag naar kasteel Radboud. (Foto: archief Rodi Media)

Activiteiten Kasteel Radboud

MEDEMBLIK - In kasteel Radboud, aan Oudevaartsgat 8 in Medemblik, wordt zondag 14 april een knutselmiddag gehouden. Kinderen kunnen fleurige eierhouders maken voor een vrolijke tafel tijdens de paasbrunch. Kom tussen 12.00 en 16.00 uur langs. Een kind betaalt 5 euro, inclusief toegang tot het hele kasteel. Museumkaarthouders en kinderen tot en met 4 jaar hebben gratis toegang tot het museum en betalen 2,50 euro voor het knutselen.

Huisvalkenier Birdlive geeft deze dag van 14.00 tot 16.00 uur uilenworkshop, voor kinderen vanaf 6 jaar. Onder deskundige begeleiding komen kinderen in contact met de uilen en leren zij van alles over deze prachtige vogels. Kosten 10 euro per kind.

De paashaas verstopt op deze dag paaseitjes door het hele kasteel. Wie komt helpen zoeken tussen 11.00 en 17.00 uur? De paasspeurtocht is gratis bij aankoop van een entreeticket voor het museum.

Tweede paasdag, maandag 22 april, kan iedereen genieten om 11.30 uur van een zandvertelling. De groep Zandstorm vertelt door middel van zandtekeningen het verhaal De Zandrovers voor kinderen vanaf 4 jaar. Deelnemers kunnen vanaf 10.00 uur zelf maskers maken die bij het verhaal passen en kunnen na de voorstelling het hele kasteel door en spelen op de speelzolder. Het verhaal gaat over scheepsjongen Kleine Piet. De grote zeemannen vinden hem een oen, maar hij moet ze toch helpen. Ze zoeken een schat, maar vissen een zingende zeemeermin op. Hoe dat afloopt? Toegang 7 euro, voor kinderen tot en met 12 jaar. Normale prijs 9 euro.

Meer informatie en kaartjes via kasteelradboud.nl/agenda.