Het paardrij-team vertrekt binnenkort naar de Special Olympics in Abu Dhabi
Het paardrij-team vertrekt binnenkort naar de Special Olympics in Abu Dhabi (Foto: Rachelle Photography)

Ruiters klaar voor World Games

OPMEER – Stefan Tettelaar, Sabine Leek, Remy Treffers en Sam Veeken van Vereniging Paardrijden Gehandicapten Opmeer presenteerden zich onlangs officieel aan het publiek. Zij gaan naar Abu Dhabi om te strijden voor de ereplaatsen tijdens de Special Olympics World Games 2019. Donderdag 7 maart vertrekken ze naar de World Games 14-21 maart.

Maandenlang voorbereiden en keihard trainen

Vijfenzestig sporters met een verstandelijke beperking hebben zich maandenlang voorbereid en in die maanden keihard getraind. Nu zijn zij klaar voor 's werelds grootste sportevenement in 2019. In het Sport College van ROC Midden Nederland in stadion Galgenwaard werde de laatste puntjes op de i gezet. Hier kregen Stefan, Sabine, Remy en Sam een mediatraining van voormalig wereldkampioene Nelli Cooman en sportcommentator Henk-Jan Kerkhoff.
Barbara Dijkman kreeg als coach de laatste informatie over de World Games. Ouders en familieleden kregen tips over hoe zij de kinderen en sporters kunnen ondersteunen.

Meedoen aan de Special Olympics World Games heeft voor vele sporters grote invloed op hun leven. Ze tonen daar hun talenten en vaardigheden op wereldniveau en laten zien dat zij net zoveel respect en waardering verdienen als andere sporters op topniveau. Van 14 tot en met 21 maart strijden in totaal zevenduizend sporters met een verstandelijke beperking uit meer dan 170 landen tegen elkaar in Abu Dhabi. De vijfenzestig sporters van Team NL zijn er actief in dertien takken van sport: atletiek, bowlen, golf, gymnastiek, handbal, inline-skaten, judo, paardrijden, tennis, wielrennen, zeilen, zwemmen en open water zwemmen.

Volg Team NL via www.facebook.com/specialolympicsnl of www.instagram.com/specialolympicsnl. Meer informatie via www.specialolympics.nl.