Inschrijving open voor de Westfriesland autorally

REGIO - Lions Club Opmeer-Medemblik verzorgt zaterdag 6 april de Westfriesland autorally. De rally start om 09.00 uur bij garage Wester, Westerspoor 17 in Wognum. Deelnemers rijden in twee klassen: de historische autorally voor klassieke automobielen van vóór 1980 en de race voor auto's van na 1979. De opbrengst gaat naar het goede doel: Make a Wish.

Onderzoek toont aan dat het realiseren van een allerliefste wens jonge patiënten en hun omgeving weer hoop en kracht geeft en blijvend impact heeft. Een wensvervulling ontstaat niet vanzelf. Het is een zorgvuldig geplande Wish Journey. Een bijzonder traject waar een grote groep mensen maanden mee bezig is en dat van A tot Z maatwerk is. En dat impact heeft vanaf het moment van kennismaken tot lang na de wensvervulling. Zo maken vele mensen met elkaar herinneringen die een leven lang mee gaan.

De route gaat door fraaie stukken van Noord- en Zuid-Holland en laat autoliefhebbers genieten van prachtige weggetjes en vergezichten. Maar de rally is natuurlijk ook uitdagend. Zo leggen deelnemers een stuk af met het navigatie-systeem bolletje-pijltje, terwijl andere delen gereden worden via ingetekende kaartlees-fragmenten met als extraatje de visgraattechniek.

De route is uitgezet door Piet van Doesburg en Hans Broekmeulen, die in het verleden ervaring hebben opgedaan in onder andere de Tulpenrally en ook de Willemsrally van Den Helder verzorgen. Voor de start van de race worden de systemen/technieken uiteraard uitgelegd.

Bij de Westfriesland autorally gaat het niet om snelheid, maar om goed navigeren, doorzettingsvermogen én goede zin.

De eerste prijs is een diner voor vier personen bij de deelnemer thuis. Dat wordt verzorgd door de Lions. De nummers 2 en 3 maken kans op respectievelijk een lunch en ontbijt thuis.

De kosten bedragen 70 euro per equipe (twee personen), waarbij inbegrepen, ontvangst, rallyschild, routeboek, lunch en bonnen voor een hapje en een drankje aan het einde. De finish vind plaats tussen 16.00 en 17.00 uur bij Schipper Kozijnen, aan de Veken in Opmeer. De prijsuitreiking wordt rond 18.00 uur gehouden.

Vragen? Neem contact op met bij Hans Broekmeulen tel. 06-55396475 of via Broekmeulen@bpbureau.nl. Daar is ook inschrijven mogelijk.