Cabaret in theaterkerk

WADWAY - Janneke de Bijl treedt vrijdag 8 maart op om 20.30 uur in de theaterkerk, Wadway 30 in Wadway. Ze presenteert haar nieuwste cabaretprogramma Zonder zin kan het ook.

Janneke beschouwt het leven zoals het echt is: onzinnig en ingewikkeld. Nu ze 36 jaar is, heeft ze inmiddels zo haar manieren gevonden om daarmee om te gaan. Die manieren werken zelden, maar wil ze haar publiek desondanks niet onthouden. In haar debuutvoorstelling Zonder zin kan het ook is Janneke niet alleen streng voor zichzelf, maar ook voor de wereld. Ze fileert haar relatie, haar gezapige omgeving en de hele zelfhulpcultuur, die ze natuurlijk wel eerst zelf heeft uitgeprobeerd. Ze beantwoordt daarbij de volgende vragen: Hoe weet je of je 'liefs' of 'groetjes' moet doen? Wat kunnen mensen met kinderen leren van mensen met honden? En waarom lost hardlopen niks op?

De cabaretier studeerde filosofie, is lid van het prestigieuze comedycollectief Comedytrain en won in 2017 zowel de jury- als de publieksprijs van het cabaretfestival Cameretten. Vorig seizoen nog te zien als één van de finalisten van Cameretten gaat het snel met Janneke en kijkt het bestuur van Theaterkerk Wadway vol verwachting uit naar haar eerste avondvullende programma. Zie ook www.jannekedebijl.nl. Kaarten bestellen via www.theaterkerwadway.nl.