Weer

Ik ga al een jaar of wat mee, ook met het weer en er is niets zo veranderlijk als de mens. Al dat nodeloos gedoe, rond CO² en nu weer teveel stikstof in lucht, wat is volgende?

Het zal zo zijn dat de laatste jaren de winters wat milder zijn. Nou en? Ik loop nog wel ook in de winter en al vriest het niet hard, maar menig keer lag het ijs op de weg, ondanks al het strooizout. Al de weerpraatjes, een stadter heeft geen flauw idee uit welke richting de wind waait, tenzij deze bij een kerk woont waar het haantje draait, kijkt naar de richting waar de wind heen gaat. En of een turbowindmolen nu wel of niet draait, wie daar geen zicht op heeft en tocht stroom uit het stroomnet krijgt, zal het verder een zorg zijn.

Al met al kost het 'klauwen' met geld, al dat gedoe met het milieu intact te houden. Je zal maar ondernemer zijn en met milieuactivisten te maken krijgen, op je eigen grond, huis en haard. Heb je nog ganzen, kraaien koolduiven en geen zangvogels bijna meer... en leeuweriken heb ik hier al in jaren niet meer gezien.

Ja, tegenwoordig hebben de landbouwers zogenoemde bloemstroken langs hun akkers. Ik zie geen vlinders, een beperkt kleurgebruik, maar vooruit de subsidiepot is daar verder goed. Tenminste beter dan windturbines. Gelijk als Don Quichot vocht, wachten totdat het systeem inziet dat dit iets is als 'vechten tegen de bierkaai', en er een koude kernreactor wordt gebouwd! Want zonder en continue zekerheid van stroom kunnen wij straks niet meer!

peter.koomen300@gmail.com