Jack Brakeboer had flink geoefend, maar kan door een schouderblessure niet meedoen aan de zwemmarathon.
Jack Brakeboer had flink geoefend, maar kan door een schouderblessure niet meedoen aan de zwemmarathon. (Foto: Duco de Vries)

Jubileum Zwemmarathon in Oosterhaven

MEDEMBLIK - De IJsselmeer Zwemmarathon Stavoren-Medemblik viert 17 augustus haar vijftigste editie, een gouden jubileumjaar! De IJsselmeermarathon begon met tien deelnemers en groeide uit tot het hoogtepunt van het open water zwemmen. De wedstrijd is de oudste en langste open water wedstrijd in Nederland.

De wedstrijd staat bol van spanning, opwinding en gezonde krachtsinspanningen. De deelnemers zwemmen naast de door de organisatie gefaciliteerde begeleidingsboot. Medemblikker Jack Brakeboer zwom in het eerste jaar als 16-jarige de IJsselmeermarathon en heeft zich vanaf toen hard gemaakt om de marathon al die jaren te behouden. Hij had lange tijd voornemens opnieuw de tocht te gaan zwemmen, maar door een aanhoudende schouderblessure moet hij hier toch vanaf zien.

Meer deelnemers dan ooit verschijnen aan de start van deze speciale editie. De eerste zwemmer wordt vanaf 13.00 uur verwacht. Na binnenkomst van alle zwemmers vindt rond 17:00 uur de prijsuitreiking plaats nabij de visafslag (de finishplek).

Medemblik Harbour City Swim

Vóór de aankomst van de eerste zwemmer vindt in de Oosterhaven de Medemblik Harbour City Swim plaats. Zo'n honderd deelnemers zwemmen daar twee ronden van 500 meter. De start wordt om 12.00 gehouden. Meedoen? De opbrengst van dit evenement komt ten goede aan Inloophuis Medemblik.

Meer informatie, kijk op www.zwemvereniging-des.nl/open-water.