Sportclubs bereiken goed resultaat

REGIO - In de Energy Battle trachten zeven Medemblikker sportverenigingen een jaar lang hun energieverbruik zoveel mogelijk terug te dringen. Met het einde van de wedstrijd in zicht, gloort een prachtig resultaat.

Alle deelnemers aan de besparingswedstrijd lieten de afgelopen weken goede cijfers zien. Hun energieverbruik was lager -en in sommige gevallen zelfs aanzienlijk lager- dan hun gemiddelde verbruik over de afgelopen drie jaar in dezelfde periode. Dit is mede te danken aan de gedetailleerde inzichten waarover zij beschikken, dankzij het geavanceerde energiemonitoring-systeem dat de organisatie van de wedstrijd tijdelijk beschikbaar stelde. De inzichten leiden tot bewuster energiegebruik en het nemen van gerichte besparingsmaatregelen. De cijfers van 6 tot en met 12 mei laten zien dat VV Opperdoes ruim 80% beter scoorde dan in dezelfde week de afgelopen drie jaar. FC Medemblik en TV Wognum volgden met respectievelijk 43 en 46%. Ook TV Atlas (25%) en de Medemblikker TV (13%) bespaarden aanzienlijk. Sporting Andijk en VV Strandvogels kwamen deze week uit op het verwachte energieverbruik.

De genoemde besparingen betreffen zowel gas als stroom. Vlak voor de eindstreep lijken de deelnemers gezamenlijk op een significante besparing af te koersen, zowel in energie als in de bijbehorende kosten. Vrijwel alle penningmeesters zien hun energierekening met honderden of zelfs duizenden euro's teruglopen.

De Energy Battle voor sportverenigingen is geïnitieerd door de gemeente Medemblik. De prijsuitreiking vindt eind mei plaats tijdens een afsluitende bijeenkomst.