Wereldwinkel Medemblik heeft een nieuw logo en gaat zelfstandig verder.
Wereldwinkel Medemblik heeft een nieuw logo en gaat zelfstandig verder. (Foto: aangeleverd)

Wereldwinkel zelfstandig

MEDEMBLIK - De Wereldwinkel heeft een nieuw logo. De Wereldwinkel Medemblik van en voor wereldburgers naast de wereldbol in een mozaïekvorm. Anneke van Gent: "De wereldbol vertegenwoordigt alle wereldburgers en de mozaïekvorm komt overeen met producten die wij in onze winkel verkopen."

Van en voor wereldburgers

Anneke laat weten dat Wereldwinkel Medemblik niet langer lid is van de Landelijke Vereniging voor Wereldwinkels en gaat op zelfstandige voet door met de winkel. "Vanwege deze verandering is het niet meer mogelijk cadeaubonnen van de landelijke vereniging bij ons in te leveren. De oorspronkelijke organisatie van de bonnen is failliet, waardoor wij als winkel geen geld meer voor de bonnen ontvangen. Onze onderneming streeft ernaar om zoveel mogelijk Fair Trade artikelen te verkopen en we hebben duurzaamheid hoog in ons vaandel staan. We zijn en blijven een winkel zonder winstoogmerk, uitsluitend de producenten van de door ons verkochte producten verdienen daaraan. Wij streven ernaar om producenten in derde wereldlanden te helpen en weigeren producten te verkopen waar kinderarbeid voor is verricht. Met vele vrijwilligers zorgen wij voor een goed georganiseerde winkel met veel verschillende cadeaus in alle prijsklassen. Van de meeste producten kunnen wij vertellen hoe en waar het is gemaakt. Onze inkopers streven er naar om steeds een wisselende collectie samen te stellen. Het loont dus, om regelmatig even bij ons binnen te lopen!"

Stap eens binnen

Wereldwinkel Medemblik is te vinden aan Nieuwstraat 50. Stap eens binnen en bewonder de mooie producten die in de winkel staan. Of kijk eens op Facebookpagina daar staan diverse producten.