Diverse takken van watersport zijn te leren bij Bestevaer in Medemblik.
Diverse takken van watersport zijn te leren bij Bestevaer in Medemblik. (Foto: Site Bestevaer)

Leren zeilen bij wsv Bestevaer

MEDEMBLIK - Veel vrijwilligers werkten heel hard aan de nieuwe locatie aan de Vooroever in Medemblik en na ruim twee jaar is alles klaar. Wsv Bestevaer heeft iets om trots op te zijn.

Bezoek de open dag

Een prachtig gesitueerd botenterrein voor catamarans en open zeilbootjes. Zo vanaf het grasveld via het strand of de slibway het water in en zeilen in de beschutte kom of op de soms woeste golven op het IJsselmeer. Ook voor surfers een ideale uitvalbasis. Op het terrein is een fraai onderkomen gerealiseerd, wat als clubhuis, leslokaal en materiaalopslag dienst doet.

"We zijn dus nu goed uitgerust om nieuwe zeilers te ontvangen" laat Johan Bouma weten. "Met name de jeugd van Medemblik en omgeving heten we van harte welkom om zeilles te nemen. Je kunt zeilen in de optimist, open bic, splash, laser of catamaran. In de zomervakantie organiseren we zomerzeilen, een hele week zeilles. Heel veel (vrijwilligers-)energie wordt gestoken in de komende generaties van zeilers. Lessen voor beginners en gevorderden worden vanaf het voorjaar en de hele zomer door gegeven, met als bekroning de CWO-diploma's van het Watersportverbond. Ook worden er surflessen gegeven. Deels eigendom van de vereniging, deels eigen bezit. Een aantal rubberboten zorgt voor de veiligheid op het water. Er wordt uiteraard les gegeven door gediplomeerde instructeurs."

Wsv Bestevaer houdt zondag 26 mei een open dag van 10.00 tot 16.00 uur aan de Vooroever, tussen het Regatta Center en het Strandpaviljoen. Iedereen is van harte welkom!

Voor meer informatie en inschrijven bezoek www.wsvbestevaer.nl.